Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol. © Marco Okhuizen

Hand in Hand

Om zich solidair te tonen met Ronnie en Jasper, de twee homoseksuele geliefden die in Arnhem door schorriemorrie werden aangevallen, arriveerden D66-onderhandelaars Alexander Pechtold en Wouter Koolmees hand in hand op het Binnenhof, waar de stroperige formatiegesprekken voorlopig nog wel een poos zullen plaatsvinden.

Het was een mooi gebaar, in het leven geroepen door ondernemer en journaliste Barbara Barend, die op Twitter een hartenkreet plaatste: ‘Kunnen deze hele week alle mannen (hetero en homo) alsjeblieft gewoon hand in hand lopen?’

 1. Ik heb procrastinatie
  PREMIUM
  column

  Ik heb procrasti­na­tie

  Tja, sprak Grote Vriend, in de regel altijd goed voor een waarheden als koeien, ,,Magere Hein houdt weer eens geen rekening met ons uitstelgedrag.” Ik had ’m net aan de telefoon verteld dat ik mezelf wel voor m’n kop kon slaan, omdat ik een bezoek aan – meer dan – een hele goede kennis, die haar laatste levensmaanden doorbracht in een zogenaamd ‘zorghotel’, een dag had opgeschoven, omdat het baggerweer was. En dat de volgende dag De Allerliefste Vriendin belde en gortdroog meedeelde dat het bezoekje niet meer hoefde.
 2. Wieberen met mijn gezeik
  PREMIUM
  Column

  Wieberen met mijn gezeik

  Zoals u wellicht uit voorgaande afleveringen van deze wekelijkse kroniek over mijn kommerrijk bestaan en gekweld leven heeft kunnen opmaken, verdragen De Allerliefste Vriendin en Buurman elkaar prima. Op gezette tijden zijn wij zelfs dol op elkaar, op andere gezette tijden is er sprake van houden van, of innige vriendschap en dan heb je ook nog gezette tijden dat ik haar niet zo erg kan luchten en zij mij niet zo erg kan zien. Da’s helemaal niet erg. Ruzie hebben wij zelden of nooit.