Renkse Kruitbosch.
Volledig scherm
PREMIUM
Renkse Kruitbosch. © ANP

Het coronagesoebat is een verschrikking voor iedereen, maar tieners worden vergeten in alle armoe

columnStel nou dat je nu een tiener bent. Jaar of 17. ‘Tussen het laken en het servet’ noemde mijn oma me liefkozend op die leeftijd. Ik grapte terug ‘of tussen fluitje en een vaasje’. Nu weten jongelui van die leeftijd niet eens wat dat zijn. De puber komt niet in de pub. 

4 reacties

 • A.G. de Jong

  1 week geleden
  Iedereen wordt geraakt door deze Corona-onzin, en ik maak me daar ook kwaad over. Maar het zijn inderdaad vooral jongeren die geraakt worden. En dat terwijl ze zo goed als nul kans hebben om ernstig ziek te worden! En als ze klagen dan wordt hen gebrek aan solidariteit verweten. Ik ben bang dat dit zijn weerslag zal hebben voor de toekomst als zij de straks werkende klasse zijn en de zorg voor ouderen mogen bekostigen. Die mogen dan straks hun incontinentieluiers voortaan zelf gaan verschonen!
 • M.H. van den Brink

  1 week geleden
  Hetzelfde geldt voor mijn oude moeder in een verzorgingshuis, met daarbij nog de regel dat er maar één bezoeker per dag mag komen, die zich ook nog online moet aanmelden. Als de G1 regel wordt ingevoerd kan zij niet ergens een kop koffie gaan drinken, want hoe komt zij op de testlocatie ? Dit geldt voor iedereen die in een WLZ instelling woont. De vervelende maatregelen, die ik ook zat ben, treffen dus niet alleen de jongeren zwaar.
 • jos zoet

  1 week geleden
  Er zijn veel groepen die geraakt worden...
 • A Nijland

  1 week geleden
  En weer zo'n waar verhaal, maar als ik stel dat ik weer 17 ben en geestelijk gaat dat prima, beseft helaas mijn fysiek die stelling niet meer ;). Jammer dat de betutteling van heden ten dage zoveel van je verhaal al niet meer mogelijk maakt.