Renske Kruitbosch.
Volledig scherm
PREMIUM
Renske Kruitbosch. © Marlies Wessels

Het fanatisme omtrent vlees is opvallend

COLUMNStel nou dat we alle reclameborden die prullaria aanprijzen met een slechte impact op de wereld, zouden verbieden. Blijven er dan nog wel aanprijs-abri’s over?

15 reacties

 • Diederik Jansen

  3 maanden geleden
  @Yvonne U moet eens leren inzien dat wij mensen sinds de oorsprong meer vlees, vis en gevogelte aten dan vegetatie omdat groenten zoals wij die kennen niet eens bestond of zelfs giftig waren. Ik ben tegen overconsumptie maar ook dat is niet het geval in NL waar de gemiddelde Nederlander 100 g of minder vlees eet per maaltijd wat verwaarloosbaar is ten opzichte van Amerika. Eet wat u wilt eten maar verspreid geen leugens over bewust worden terwijl mensen gewoon alleseters zijn.
 • J.D. Kranenburg

  3 maanden geleden
  Helemaal eens met Otten en De Jong: het fanatisme en het vingertje wijzen komt overduidelijk uit de vegahoek en ook weer van deze columnist. Geef elkaar de ruimte om lekker te wokken en ga niet door met woken 😉
 • Yvonne Veld

  3 maanden geleden
  Jan Otten: Wat heeft tegen dierenleed in vredesnaam met politieke voorkeur te maken? Ik was 11 toen ik zag waar het vlees vandaan kwam en met hoeveel dierenleed dat gepaard gaat. Ik had toen nog geen benul van politiek. Het is hoe (bekrompen) je als mens in het leven staat. Het heeft alles met bewustwording te maken. We zijn anno 2022 geen Neanderthalers meer, toch?
 • A.G. de Jong

  3 maanden geleden
  Dat fanatisme komt eerlijk gezegd toch echt van 1 kant! Wat beoogt de columnist hiermee? Gewoon reacties uitlokken? Welnu, dat is dan bij deze gelukt (want ook ik reageer). Van mij mag iedereen eten wat hij of zij wil. Maar anderen dwingen om een bepaald dieet te volgen gaat natuurlijk te ver. Vind je het zielig voor de beestjes om vlees te eten? Volg dan gerust een vegetarisch dieet. Maar eis niet van anderen dat ze ook dat soort kinderachtige denkbeelden erop nahouden!
 • M.H. van den Brink

  3 maanden geleden
  Beste Martha Ingen, je stelling dat wie vlees eet geen dierenliefhebber kan zijn klopt volgens mij niet. Mijn grootvader hield ieder jaar 2 varkens. Die lagen in stro en het meeste voer dat ze kregen kwam echt uit Nederland. De dieren werden echt goed verzorgd, maar in de herfst werd er één verkocht en de ander werd voor eigen gebruik geslacht. Kan ik geen plantenliefhebber zijn als ik groenten eet? Bij alles wat er gegeten wordt sterft een dier of een plant, zo steekt het in elkaar.