Een auto ligt ondersteboven in de sloot nadat een shovel een persfotograaf opzettelijk aanreed in Lunteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Een auto ligt ondersteboven in de sloot nadat een shovel een persfotograaf opzettelijk aanreed in Lunteren. © Carlo ter Ellen/ Persbureau Heitink

Hopelijk is het vandaag ook Bevrijdingsdag voor de pers

COLUMNStel nou dat u als 18-jarige journalist wilde worden. Zou u het anno nu nog aandurven?

3 reacties

 • Bert Kers

  2 maanden geleden
  Helaas bestaat er tegenwoordig een aantal journalisten die in hun jacht op het heetste nieuws soms de perken te buiten gaan, en daarbij alle fatsoensnormen aan hun laars lappen, enkele ervaringen: op weg naar huis fiets ik door: een straat waar een incident plaatsvind, daar word mij toegeroepen Ho stop! wat is hier aan de hand, vertel!, wanneer ik antwoord, laat me met rust, zijn volgende vraag, Word u soms bedreigd dak ik geen antwoord krijg? Dit vind ik GEEN journalist maar een eikel.
 • M Van Deventer

  2 maanden geleden
  Beste Renske, helaas mis ik in dit stuk een verwijzing naar de bron en de waarschuwing dat er dit jaar een andere rekenmethode is gebruikt! De RSF (Reporters Without Borders) schrijven op hun website: "In light of this new methodology, care should be taken when comparing the 2022 rankings and scores with those from 2021." Je staat echter niet alleen. Alle Nederlandse artikelen over dit onderwerp lijken van elkaar overgeschreven en missen deze waarschuwing. Daar zit journalistieke verbetering!
 • Lies Verwer

  2 maanden geleden
  Beste Renske, ik denk dat je gelijk hebt, het is bedroevend gesteld met de vrijheid van meningsuiting. Het nieuws, wat ik tegenkom, is éénzijdig en doorspekt met propaganda. Zowel de diverse criminele personen als ook politiek bepalen dat slechts van één kant het nieuws belicht wordt. Dit is, voor mij de reden geweest de krant op te zeggen. Ik wil ook graag de andere zijde horen en zelf kunnen bepalen wat klopt en wat niet. De journalistiek moet meerzijdig en in vrijheid verteld kunnen worden.