Renske Kruitbosch verwacht problemen bij de controle op houtkachels.
Volledig scherm
PREMIUM
Renske Kruitbosch verwacht problemen bij de controle op houtkachels. © Roos Klunder / Bert Beelen

Houtkachelhandhaving, ik zie zo een scène voor me

columnStel nou dat we mensen met een houtkachel beter informeren, in plaats van de kachel meteen in de ban te doen.

21 reacties

 • E van der Harg

  1 week geleden
  Of t nou wel of niet gezond is of goed voor je, zal me worst wezen. Ik vind het erg jammer dat er in mijn huis geen schoorsteen zit die geschikt is voor een bescheiden houtkachel. Want met de absurde toestanden op de energiemarkt heb je straks slechts de keus tussen kou lijden of armoe.
 • Leo van Alphen

  2 weken geleden
  Hoe komt het toch dat de kachel stokers ontzettend de neiging hebben om ontzettend te bagatelliseren. De wereld gaat langzaam ten onder aan al het menselijk gedrag waarvan men denkt dat "het toch moet kunnen". Helaas is er niemand die kan bewijzen dat het wel allemaal kan. Maar wat de kachels betreft, de regering loopt behoorlijk achter de feiten aan. Dat verbod zal later wel komen. Jammer voor alle naïvelingen die nu denken dat ze een verstandige keus gemaakt hebben.
 • Arend van Faassen

  2 weken geleden
  Lang leve het egoïsme.
 • Gerard Wagenaar

  2 weken geleden
  Lang leve de houtkachel
 • L. de Kock

  2 weken geleden
  Houtkachel, allesbrander, vuurkorf, bbq, kampvuurtje. Het is zo gezellig, romantische en mooi. Behalve als je long-patiënt bent! In de zomer, vanaf 17.00 uur binnen zitten. In de winter vanaf 17.00 uur niet meer naar buiten. Hond uitlaten is er niet bij, de achterdeur opengooien, een privé hondepoep-veld. Beste mensen, los het samen op, neem de waarschuwingen van het KNMI serieus en houd een beetje rekening met elkaar. Maak een stook, vuur en bbq buurtapp aan. Kleine moeite toch?