Phaedra Werkhoven
Volledig scherm
PREMIUM
Phaedra Werkhoven © Cees Elzenga / Jeroen Jazet

Ik wéét dat de dood bij hen aan tafel zit

COLUMNPhaedra Werkhoven schrijft iedere week een column over wat haar bezighoudt.

1 reactie

 • Marco Wassink

  4 maanden geleden
  Mooi stuk weer Phaedra, precies zoals het ook nu nog eraan toe gaat, mensen die die zich houding weten te geven met de ziek(t)e, of wat te moeten zeggen of dat ze er zelf ziek van kunnen worden, ??,...heb ze er maar niet gevraagd. Wil geen mensen daardoor overstuur maken. (...) Jaren een groot gemis, geen kinderen te hebben, nu een opluchting. Laat ik nog een enkele keer een wijsheid brengen,..Mensen kijk eens vaker om naar uw medemens, wees lief verdraagzaam, vergeef elkaar en help waar kan
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 2. Op pad met de thuiszorg voor ouderen in Deventer: ‘Ze zijn alles. Je ziet het, ik kan niks’
  PREMIUM
  Reportage

  Op pad met de thuiszorg voor ouderen in Deventer: ‘Ze zijn alles. Je ziet het, ik kan niks’

  Klinisch geriaters zien meer verwaarloosde ouderen op de spoedeisende hulp binnenkomen. Ze zijn niet goed gewassen, hebben onvoldoende gegeten en zijn door blijven lopen met ziektes. Specialisten zien de toekomst somber in en betwijfelen of de samenleving klaar is voor meer hulpbehoevende ouderen. Wat komt er kijken bij wijkzorg, is het met de stopwatch erbij zorg verlenen? We lopen een dag mee in Deventer bij Carinova.