Roos Klunder / Google Streetview
Volledig scherm
PREMIUM
© Roos Klunder / Google Streetview

Je geaardheid en geloof in God kunnen naast elkaar bestaan

ColumnStel nou dat u morgen de toegang tot uw sportvereniging of hobbygroep wordt ontzegd. Reden? De liefde. De club is het niet eens met uw partnerkeuze. U zou de krant erbij slepen, nietwaar?

29 reacties

 • Hans van Dijk

  16 uur geleden
  MH vd Brink. Let er wél even op tegen "wie" de Heere dit zegt! Het heilig sacrament is namelijk niet voor Jan en alleman. Het is voor hen, die naast een kerkelijk recht, óok een Goddelijk recht hebben. Vergeten wat er met Sodom en Gomorra gebeurt is?(Gen 19) God is niet verandert hoor. Oók in 2023, is God nog Dezelfde.
 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Beste Hans van Dijk, Jezus zegt zelf dat het een gedachtenismaaltijd is. " Doe dat tot mijn gedachtenis " Niet uitgezonderd homo's, die volgens u te grote zondaars zijn. De wijn is de herinnering aan het vergoten bloed tot VOLKOMEN VERZOENING van ALLE zonden. Uitroepteken.
 • Hans van Dijk

  2 maanden geleden
  M vd Brink klopt. Grote of kleine zonden, maakt voor de Heere geen verschil. Daarom zet ik grote vraagtekens, bij dikwijls volle avondmaaltafels in vele kerken. Vergeving van zonden is exclusief voor Gods uitverkorenen, en dus niet voor iedereen. Feit blijft dat homo,s niet aan het HA horen/mogen. Punt.
 • Riet Pluim

  2 maanden geleden
  Als we het toch over zondigheid hebben, misschien moeten we het dan ook hebben over de ketterse opvattingen van gereformeerden die met hun Avondmaal een karikatuur hebben gemaakt van de Heilige Eucharistie. Zij zijn wel de laatsten die iets mogen zeggen over wie eraan deel mag nemen en wie niet.
 • erik lindeboom

  2 maanden geleden
  Waar zijn de CGK-ers in Urk zo bang voor? Waarom deze afkeer? Waarom op dit onderwerp zo'n buitensporige nadruk leggen? Waarom het ene zeggen en het andere doen? Waarom?