Robin van Lonkhuijsen / Carlo ter Ellen
Volledig scherm
PREMIUM
© Robin van Lonkhuijsen / Carlo ter Ellen

Je leven niet zeker zijn, onderduiken en honger lijden, is iets anders dan ‘dwang om te vaccineren’

COLUMNStel nou dat we de vergelijking met de Tweede Wereldoorlog gewoon niet maken. Nooit meer. Nu is Baudet weer in het nieuws omdat hij heeft lopen ouwedeuren over de Holocaust en het huidige coronabeleid. Wat bereik je ermee? Denk je dan dat de QR-code ineens verdwijnt? Wat verwacht de FvD’er? ‘Goh, nu je het zegt. Weg met die krankzinnige corona-code! Goede vergelijking. Dit snijdt hout! Bedankt, Thier.’

12 reacties

 • Ruud Posthuma

  1 jaar geleden
  Tegen de ziekte van Wappie kun je je niet inenten. Jammer.................
 • Ron D Brandsma

  1 jaar geleden
  Tijdens de oorlog werden er mensen uitgesloten van deelname aan de samenleving. Heden worden er mensen uitgesloten van deelname aan de samenleving. Je kunt alle kanten op kronkelen met verbale gymnastiek, maar het is en blijft een overeenkomst. Het gaat niet om onderduiken, bommen, hongerlijden of concentratiekampen maar om, nogmaals (zucht), uitsluiting, niets anders. Mensen met kritiek hierop doen het veelal omdat het van ze verwacht wordt. Je bent braaf als je je hier aan stoort en volgzaam.
 • Dientje Pison

  1 jaar geleden
  De vliegtuigen vlogen over en de bommen werden gedropt. Mensen leefden 5 jaar(!) in onvoorstelbare angst en bijv. in holen in het bos(!). Velen werden als vee vervoerd naar de gaskamers!!! Wij hebben nu ruim anderhalf jaar te maken met een VIRUS. Hoe kun je dit vergelijken met een 5-jarige OORLOG!!!! HOUD TOCH OP!!!!
 • P. Bloemheuvel

  1 jaar geleden
  Elke vergelijking gaat mank . Wie die vergelijking toch probeert goed te praten heeft geen fatsoen
 • Eric Goedhart

  1 jaar geleden
  Heer Zoet, u kent mij niet, en ook mijn achtergrond niet, en al helemaal niet mijn afkomst. Ik weet veel over Wo2. En ook aardig wat over de oorlogen daarna. Ik ben het met Baudet eens dat veel Joden de oorlog claimen, logisch ook daar zij de grootste trauma's hebben. JUIST zij zouden moeten (h)erkennen dat de geschiedenis zich lijkt te herhalen, maar nu met een andere groep. Nietvaxxers worden nu nog niet zo behandeld als de Joden toen, maar het begint wel die kant op te gaan.