‘Schuld bij jeugd leggen is kinderachtig’, stelt columniste Renske Kruitbosch.
Volledig scherm
PREMIUM
‘Schuld bij jeugd leggen is kinderachtig’, stelt columniste Renske Kruitbosch. © ANP

Jongeren zijn onterecht kind van de coronarekening

columnStel nou dat we jongelui gaan begrijpen in plaats van laf en belerend naar ze te wijzen? Ik lees boze reacties over het feit dat jongeren hun toegangstesten voor de disco hebben vervalst. Wat deed jij toen je 15 was en stiekem biertjes wilde happen? Ouderwets met de Tipp-Ex aan de slag om je geboortejaar iets aan te passen. 

4 reacties

 • Danny Roelofs

  1 jaar geleden
  Lieve klaas, niet iedereen sluit een lening af of heeft een studieschuld. Je netelige reactie staat vol met aanname's die enkel door een verzuurde man kunnen zijn geschreven. Ik gun je die disco, duik het nachtleven in, zuip je onder de tafel met een stel tieners en werk jezelf in de schulden. Maar Klaas waar de jeugd zijn vrijheden, feesten en jeugd moest opgeven voor jou. Heb jij enkel afstand gedaan van je empathische vermogens. Ps. Uitstekende column! Ga zo door, lekker schuren :-)
 • Danny Roelofs

  1 jaar geleden
  Begrijp je dat de jeugd voor jou tere gezondheid de mooiste tijd van hun leven mist. Dat ze geen examenfeest hebben genoten, (die hen overigens niks zou kosten) zodat jij geen hoestje opliep. De tieners die aan hun centen kwamen door jou via thuis bezorgd pizza' s te leveren, bij te springen op GGD locaties om je collega's te testen zodat jij er niet mee in aanraking kwam en de supermarkten vulden zodat jij met je ontsmette boodschappen karretje de winkel leeg kon hamsteren.
 • Danny Roelofs

  1 jaar geleden
  Egoïsme, ook wel zelfzucht, is een menselijke eigenschap waarbij iemand streeft naar eigen voordeel en geluk met verwaarlozing van de belangen en het geluk van anderen. Och Klaas! Verongelijkte, eenzame en bange man. Dat de jeugdige zich niet kwetsbaar voelen komt voornamelijk omdat ze niet kwetsbaar zijn. Uiteraard kunnen ze het doorgeven, vandaar dat u als verstandig en wellicht fragile man zich heeft laten inenten. Hulde! En aangezien u onzelfzuchtig, gul en menslievend in de wereld staa
 • K. Kanis

  1 jaar geleden
  Wat een onzinnige 'collumn' van ene Renske Kruitbosch. Het is een vrij egoïstisch gedrag van vele jeugdigen dat ze stellen er niet ziek van te worden en tegelijk vergeten dat ze aan anderen (kwetsbaren) wel kunnen overbrengen met alle gevolgen van dien. Begrijp de drang naar de disco's niet, wanneer de gemiddelde studieschuld zo'n 40.000 euro is. Helaas is dit geen uitzondering. Misschien is het wel zo dat je aan de drank raakt als je van die schuld bewust bent. Triest en niet goed te praten!!!