Columniste Renske Kruitbosch met enkele saunabezoekers.
Volledig scherm
PREMIUM
Columniste Renske Kruitbosch met enkele saunabezoekers. © Roos Klunder / AFP

Laat jongeren de naakte waarheid zien

COLUMN | Met pollStel nou dat elke basisschool met hun groep 8-leerlingen een tripje maakt naar de sauna. Of dat er een naakte bonte avond wordt gehouden door wat vrijgeestige acteurs. Kan wel in dat uur dat ze eigenlijk Pietje Bell zouden kijken.

28 reacties

 • E. Lentekind- De Jong

  2 maanden geleden
  Beter voeden ouders hun kinderen op met de werkelijkheid dat niet alles maakbaar is en leren ze hen teleurstellingen te incasseren. Op dit moment is de GGZ populatie vol met onvervulde verlangens.
 • Catharina de Zaayer

  3 maanden geleden
  Dan zou mijn kind die dag ziek zijn . Mijn dochter hoeft niet de onderdelen van leerkrachten etc te zien . Ze weet het verschil tussen de 2 geslachten , weet dat er nudisten bestaan en dat dit niet sexueel is . Maar vind zelf dat je niet zeker kan zijn dat er een pedo tussen loopt ,helaas staat daar geen brandmerk op. En vind dit geen prettig idee dat er een viezerik kan kijken naar haar. Met alleen leerlingen naar de sauna prima geen probleem .maar geen volwassen erbij. Walgelijk idee
 • Kas van Dam

  3 maanden geleden
  @Wilma Aalvanger, dat werkt dus niet, dat blijkt wel...
 • Kas van Dam

  3 maanden geleden
  @Bart Montagne, was het maar waar. Doordat volwassenen zo moeilijk doen over naakt (zie de reacties hier maar, inclusief direct een link naar pedofilie nota bene!) schamen kinderen vandaag de dag zich voor hun lijf en het lijf van anderen. Naakt is taboe onder jeugd. Dat lijkt misschien niet zo met korte truitjes en dergelijke, maar een navel laten zien is nog geen naakt natuurlijk! Het is een groot probleem onder de jeugd. Schaamte en diepe onzekerheid.
 • wilma aalvanger

  3 maanden geleden
  Leg niet alles bij de school neer. Laat ouders dit maar in de opvoeding oppakken.