De koffercrisis op Schiphel, mooi voorbeeld van hoe belangrijk vakmensen zijn, vindt Renske
Volledig scherm
PREMIUM
De koffercrisis op Schiphel, mooi voorbeeld van hoe belangrijk vakmensen zijn, vindt Renske © ANP

MBO’ers worden gediscrimineerd, om je kapot te schamen

Stel nou dat we de naam van het mbo en hbo zouden veranderen. Mbo wordt Praktijk Gericht Onderwijs en hbo wordt Theoretisch Gericht Onderwijs. Zouden we alle scholieren dan eindelijk gelijk behandelen?

21 reacties

 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Het is toch van de gekke dat minister Dijkstra vertelde dat hij er nu pas achter was gekomen wat het MBO voor onze maatschappij betekent. En als dan de oplossing gezocht moet worden in weer aanpassingen en wijzigingen, dan is, als de leerkrachten daar niet intensief bij betrokken worden, de volgende mislukking in aantocht.
 • HJ Veltkamp

  2 maanden geleden
  @Simon Visser als jouw studenten zo geweldig intelligent zijn waarom moeten werkenden met minder opleiding dan meebetalen aan hun opleiding terwijl de eerst genoemden nog lager betaald krijgen ook. Laten we eens beginnen met iedereen zijn eigen studie te laten betalen en pas AOW na 40 dienst jaren. Bouwvakkers moeten 51 jaar krom liggen voor de AOW terwijl de studentjes het amper 35jaar hoeven. Pure discriminatie en rechtsongelijkheid.
 • Rob van Dijk

  2 maanden geleden
  Column kan zo doorgrstuurd worden naar minister Dijkgraaf en de Tweede Kamer. Wellicht kan het de ogen openen.
 • HAM Boelens

  2 maanden geleden
  Hoe hoger je bent opgeleid . Hoe groter de geest, hoe groter het beest. Dat hebben we 3 weken geleden wel gezien. Dan Renske komt de gewone man. En daar moeten wij het van hebben. Die moeten de handen uit de mouwen steken. Met de lulligste dingen die “ de geleerden” bedacht hebben.
 • M Rozemuller

  2 maanden geleden
  Verstandig? Werk met je handen.