Renske Kruitbosch
Volledig scherm
PREMIUM
Renske Kruitbosch © Carlo ter Ellen/Getty

Met één simpele vraag wordt het bijna horkerig om vlees te bestellen

ColumnStel nou dat fastfoodketens alleen plantaardige burgers zouden serveren. Zou u aanschuiven?

47 reacties

 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Evert Malestein de meerderheid wil dus ondernemers verplichten wat ze moeten doen. De vraagstelling is al verkeerd, geen nuance mogelijk. Als inderdaad 70 % dat wil hoef je je niet druk te maken. Dan gaan ondernemers echt niet over op vegetarisch. Maar misschien is de meerderheid van de bezoekers wel voor een vrije keuze.
 • Evert Malestein

  2 maanden geleden
  Ja hoor daar gaan we weer, woke ten top en dan is deze columniste daar weer de top van. Het is weer zover, er wordt door deze minderheid, woke-gemeenschap, de meerderheid die dat niet wil, 70% zie enquete, het “nieuwe normaal” door de strot geduwd. En daar moet ik dan weer van kotsen….
 • Brian Koot

  2 maanden geleden
  Ik weet, alles went, zeggen ze. Maar vegetarisch 'vlees' smaak echt niet als echt vlees. Sterker nog: Ik vind het er zelfs niet op lijken, en totaal niet smaken. Elke paar maanden probeer ik het wel een keer, maar het is zeker nog geen goede vervanger, wat smaak betreft, in mijn beleving. Gewoon echt vlees, maar dan wel wat minder vaak. Wil wel lekker eten.
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Kranenburg, je vergeet één belangrijk detail. Deze vrije ondernemer laat zijn klant de vrije keus. Hij kan ook vlees bestellen of naar een ander restaurant gaan. Er wordt, zeker niet van bovenaf, niets opgelegd. En een ondernemer mag een keus maken, daar is niets drammerig aan. Hopelijk valt het kwartje.
 • J.D. Kranenburg

  2 maanden geleden
  Hey Arend, volhouden hoor! Je vergeet 1 niet onbelangrijk detail: het begon bij Burger King in Oostenrijk, dat als standaard vegetarisch eten stelt. Dus geen vrije keus voor de klant, want die moet daar speciaal om vragen als hij of zij vlees wenst te eten. Dat gaat mij, en gelukkig ook vele anderen, veel te ver. Dus van bovenaf steeds weer van alles opleggen met als terugkerend excuus het klimaat, dat vind ik dus drammerig. Hopelijk valt het kwartje nu, want hier laat ik het er bij.