Een hoofddoek of tattoo bij een politie-agent gek? Renske vind van niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Een hoofddoek of tattoo bij een politie-agent gek? Renske vind van niet. © Carlo ter Ellen / Qphoto

Met hoofddoekje, tattoo of piercing aan het werk; wat is daar aanstootgevend aan?

COLUMNStel nou dat de hoofddoek in elk beroep gedragen mag worden? In Utrecht mogen boa’s vanaf juni 2022 een keppeltje of hoofddoek dragen. Als eerste stad in Nederland. Las ik. Was best verbaasd over die krantenkeppel, eh -kop. Het lijkt me gek om op een stukje stof te worden afgewezen.

10 reacties

 • Paul vd Wert

  2 maanden geleden
  Tattoo of piercing zijn uitingen van smaak (je houdt ervan of niet) Hoofddoekje, keppeltje, kruisje aan ketting zijn uitingen van geloof en horen daarom niet in de publieke sector thuis. Onafhankelijkheid van de overheidsdiensten is een groot goed en moet onafhankelijk blijven,
 • J. Jansen

  2 maanden geleden
  Als je dit stelt zoals Renske dit doet vraag ik me af waar dan de grens ligt. Vanuit haar column begrijp ik dat deze er helemaal niet is, maar dat kan ik niet geloven. Of iets wel of niet smaakloos is is subjectief. Aan haar foto kun je zien dat zij graag zeer zichtbaar iets van een permanente versiering op haar arm draagt. Leuk voor haar maar ik hoef het niet te zien. Maar ik moet het blijkbaar wel zien. In een restaurant zit ik niet om naar tattoo's of piercings van anderen te loeren
 • Vermolen

  2 maanden geleden
  Straks een hoofddoek/boerka voor de klas is niet wenselijk. Een islamitische school wil ook geen ander geloof voor de klas maar dat is allemaal prima. Werk en geloof zeker gescheiden houden.
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  De integratie gemist...!
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Ik denk dat Renske even de mogelijkheid om verschillen te plaatsen uit het oog verloren is. Het maakt nogal wat uit of je je vrijwillig in een restaurant begeeft of onvrijwillig op straat wordt aangehouden.