Columniste Renske Kruitbosch over een leeftijdsgrens voor fastfood
Volledig scherm
PREMIUM
Columniste Renske Kruitbosch over een leeftijdsgrens voor fastfood © Shutterstock

Minimale leeftijd voor een snack: knettergek!

COLUMN | POLLStel nou dat u lekker met uw zoon, dochter of alles wat daar qua genderginnegapperij tussen zit, een patatje wil eten. Frietje mayo, kipcorn saté. U staat in de snackbar en bestelt voor de hele reutemeteut. Vraagt de frietenbakker ineens om een identiteitsbewijs. Voor de kinderen. Onder de zestien betekent namelijk geen fastfood.

8 reacties

 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  Ze moeten zich met belangrijkere zaken bezighouden en niet met de kinderen van burgers bemoeien.
 • Reinder Bosch

  2 maanden geleden
  Voert inderdaad veel te ver. Wetten of regels zijn alleen zinvol als de wil en mankracht er is om deze te handhaven en als er breed draagvlak voor is. Hier allemaal niet het geval. Zie liever goed gedrag gestimuleerd. Bijv. laag BTW op groente, fruit, zuivel. En hoog BTW op tabak, alcohol, vlees enz. In
 • Marjolein van Deemter

  2 maanden geleden
  Hoe meer men verbied!!! Hoe aantrekkelijker het wordt!! Vooral voor de jeugd!!!
 • Vroemisse

  2 maanden geleden
  Kinderen opvoeden. Niet verbieden. Af en toe een snack kan geen kwaad. Toen ik tiener was deed ik dat ook. Maar niet iedere dag. De ouders zijn de baas. Niet de overheid.
 • Henk Renzebrink

  2 maanden geleden
  Ja, ze (CDA) zijn compleet van de pot gerukt en de weg kwijt. Wie denken ze wel niet dat ze zijn om dit te mogen bepalen. Dat weet ik wel andere dingen waar vele maal meer aandacht voor moet zijn en wet en regelgeving op los gelaten moet worden. Om te beginnen maar eens de integriteit van de politieke partijen waar ze zich wel en helemaal niet mee mogen bemoeien. Kom op zeg: Kom eens terug op deze aarde.