Annelies Vlaanderen
Volledig scherm
PREMIUM
© Annelies Vlaanderen

Moet de kat ook zijn droom najagen? Die wil alleen maar eten, drinken en jagen

COLUMNStel nou dat we elke dag doen of het Dierendag is? Gisteren was dier-adorerend Nederland druk met zijn beest. Fifi kreeg een nieuwe halsband en Karel kroelde bij zijn nieuwe krabpaal. Ik spreek de verkoper in de dierenwinkel en zijn omzet is dit weekend vervijfvoudigd. Vijf! Wat koop je dan allemaal voor zo’n dier?

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Goedkope fillers zijn de frikandellen van de beauty-industrie
  PREMIUM
  column

  Goedkope fillers zijn de frikandel­len van de beau­ty-industrie

  Stel nou dat lipfillerbehandelingen alleen uitgevoerd mogen worden door artsen? Nu mag elke malloot met een fillerpistool hyaluronzuur in iemands gezicht knikkeren. Het aantal fillerbehandelingen neemt stevig toe. Logisch, gezien het voorbeeld wat te zien is in programma’s als Temptation Island. Wat hebben jonge meiden veel? Schoonheidsidealen. Wat hebben ze weinig tot niet? Geld om een goede arts te betalen voor de opvullerij. We gaan ver voor perfectie.
 3. Zouden vogels zich laten beschermen tegen vogelgriep?
  PREMIUM
  column

  Zouden vogels zich laten beschermen tegen vogelgriep?

  Stel nou dat we kippen laten kiezen of ze beschermd willen worden tegen de vogelgriep. Er is weer een ophokplicht voor pluimvee. Er was een besmetting geconstateerd bij een pluimveehouderij in Zeewolde. Dicht die luiken! Niet zo erg toch? Wel als je bedenkt dat vrije uitloopeieren vervolgens verkocht moeten worden als scharrelei: 2 eurocent minder omzet per ovaaltje. Op 20.000 (!) eieren kost dat de boer 400 ekkies per dag.