Renske Kruitbosch over paardrijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Renske Kruitbosch over paardrijden. © Carlo ter Ellen / Shutterstock

Niet fit en te zwaar? Dan niet (fanatiek) paardrijden

columnStel nou dat elke manege zijn klanten gaat wegen. Een manege in het noorden heeft een splinternieuwe weegschaal gekocht om het gewicht van de ruiters te kunnen bepalen. Boven de 95 kilo? Dan kom je het paard niet op. Geen dikkerds op een Dinky Toy. Alternatief? De stalen ros en fietsen met die beentjes! Een Gazelle draagt alles.

4 reacties

 • Angelique Hameleers

  2 maanden geleden
  Zelf altijd eigen paarden gehad en heerlijk gereden. Nu nog twee kleintjes om in te spannen. Zelf rij ik geen paard meer daar ik na ziekte teveel kilo's heb gekregen . Ik vind dit een goede zaak en dat zou overal doorgevoerd moeten worden. Beginnende ruiters zou het ook verboden moeten worden om te rijden met sporen en zwepen. Voor de rest is en blijft dit een heerlijke sport vooral als je een mooie band met je dieren kunt opbouwen.
 • Fee Sipma

  2 maanden geleden
  Ik ben het hier zeker mee eens ik ben ook wat zwaarder soms kan je bepaalde dingen gewoon noet doen dit gaat om welzijn van dieren niet om plezier
 • Sander van Schoonhoven

  2 maanden geleden
  Sowieso stoppen met dat middeleeuwse vermaak. In een tijd waarin we op elk slakje zout leggen (niet dat we daar nou zo gelukkig mee moeten zijn) is voor je vertier op een rug van een dier zitten niet meer te verkopen. En om het een olympische sport te noemen is helemaal kolderiek.
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  Eindelijk. Maar dan zullen bepaalde mensen zich mogelijk weer gediscrimineerd gaan voelen. Bij maneges zou ook meer gekeken mogen worden naar het vele zweep- en sporengebruik. Wil die niet in galop, hop de zweep erop. Terwijl het dier misschien wel last van de rug, spieren , gewrichten en zenuwen kan hebben.