Renate Wennemars.
Volledig scherm
PREMIUM
Renate Wennemars. © Eelco Heuvel,van Den

Nooit meer voet in Dolfinarium gezet, maar hoe is het eigenlijk met paarden gesteld?

ColumnRenate Wennemars schrijft twee keer per week over wat haar bezighoudt. 

5 reacties

 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  Hans: Uitbuiting van topsporters? Ik denk dat topsporters zelf ook aardig kicken op de aandacht, roem en het grote geld. Topsporter zijn is geen noodzaak maar nog altijd een vrijwillige keuze.
 • J Visser

  1 jaar geleden
  In goede gezondheid moet het beide kunnen
 • Sander van Schoonhoven

  1 jaar geleden
  Grappig dat het voorbeeld van die baai in Japan aangehaald wordt. Op de Faroer eilanden gebeurt overigens hetzelfde met grienden en dolfijnen. Heb je je wel eens verdiept hoe groepen dolfijnen jagen op horsmakrelen? Ze drijven de makrelen bij elkaar en controleren de school vissen tot het 1 grote woelende bal is. Dan duiken de dolfijnen er om beurten met open bek in om ze op te vreten. Als dolfijnen het bij makrelen doen vinden we het inventief, als mensen het doen is het barbaars. Apart.
 • A Nijland

  1 jaar geleden
  Het is maar net hoe je er in staat, wat je geloven wilt of wat je niet geloven wilt Renate, je zegt al dat je er van genoten hebt met je kinderen en dat is heel goed. De dieren worden gefokt, weten niet anders, worden liefdevol getraind/opgevoed. De dieren hebben het perfect naar de zin en af en toe een kunstje doen voor wat eten is helemaal niet erg een dier doet niets liever dan slapen, komt alleen voor eten in beweging. Dus uitbuiting? nee hoor, als je ze uitbuit wordt de show minder mooi.
 • Hans Voskamp

  1 jaar geleden
  Hoe is het eigenlijk met de uitbuiting van topsporters ter meerdere eer en glorie van volk en niet te vergeten; partners?