Columniste Renske Kruitbosch over het asielbeleid
Volledig scherm
PREMIUM
Columniste Renske Kruitbosch over het asielbeleid © ANP / Carlo ter Ellen

Ons asielbeleid is bij de wilde konijnen af

column‘Stel nou dat jij daar in Ter Apel slaapt, buiten’, begin ik voorzichtig. Het is zaterdagmiddag en ik zit met twee vrienden in de snackbar. Achter de toonbank zeven jonge jongens, stuk voor stuk druk met een bestelling. Een oude man bestelt een broodje kroket en een patatje oorlog. Zijn beige broek tot over zijn navel opgetrokken, haren net gekamd.

16 reacties

 • Y bethume

  3 maanden geleden
  Tsja...ik denk dat door de mega-aantallen vluchtelingen en een toch wel ongelukkig beleid hierin we voor grote problemen komen te staan. Alsof we er al niet genoeg hebben. Hoe op te lossen ?? Ik heb zo langzamerhand geen idee meer. Alle ideeën zijn wel voorbij gekomen denk ik. En we hebben al zoveel sores.
 • Robbert Scholten

  3 maanden geleden
  Het is vervelend dat er geen plek is in ter Apel maar niet rampzalig,rampzalig is dat er voor de Nederlander geen fatsoenlijke en betaalbare woonruimte genoeg is,veroorzaakt door de mislukte kabinetten Rutte en een ingedutte tweede kamer
 • E van der Harg

  3 maanden geleden
  Voor echte daadwerkelijke vluchtelingen hoort altijd plaats te zijn, maar voor de gelukszoekers....van die vaak jonge mannen, naar Europa worden gestuurd om een plek te maken zodat de rest ook kan overkomen. Voor hen moet de deur dicht. Op slot. Zij geven de overlast, zij zijn een bedreiging voor de rust en de veiligheid. Veiligelanders heten ze en daar moeten ze dan ook zo rap mogelijk weer naar terug, en niet weer terug komen. Nergens in Europa. Maar organiseer dat maar eens.
 • Peter Rykmans

  3 maanden geleden
  @Joost Boswijk. "EU heeft onderling open grenzen en daarvan profiteert dit land als geen ander?" Ik weet niet of u opgevallen maar ik zie armoede alsmaar toenemen in ons land, de bevolking explosief groeien niet met autochtone Nederlandse bevolking maar door ongebreidelde asielinstroom, en de grote welvaart in ons land terect komen bij klein percentage van de Nederlandse bevolking. ECB monetaire beleid heeft gezorgd jonge mensen maximaal schulden waar nu inflatie + recessie rekening presenteert.
 • Jack Dra

  3 maanden geleden
  Ik lees op het nieuws dat het Kabinet miljoenen pompt in de Samenleving van Oekraine… Wil het Kabinet zijn belangen daar versterken? En: ons land hoe zit het dan met de problemen in dit land?…