Renate Wennemars.
Volledig scherm
PREMIUM
Renate Wennemars. © Rob Voss

Openlijk blij zijn, dat gun ik ons, ongelovigen, ook

columnRenate Wennemars schrijft twee keer per week over wat haar bezighoudt. 

4 reacties

 • M van de Giessen

  2 weken geleden
  Die mensen zijn gehersenspoeld: Doctrine. Heb je weleens goed gekeken hoe sommigen uit hun ogen kijken: pure angst. Compleet wereld vreemd en niet open voor rationele denk patronen. Lekker in je relie bubbel en de rest bestaat niet. Geloof prima, mits geen politiek systeem om mensen in het gareel te houden, waar aangeboren moreel kompas ontbreekt? (Zoals schapen binnen de maatschappij zoeken naar sturing en leiderschap) Lekker autonoom blijven en je geloof, een persoonlijke beleving. Enge mensen
 • G. van Kooten

  2 maanden geleden
  Beste Renate! Veel waardering voor uw columns, maar wél een reactie op de "blijde mensen"; waar u niet bij kan of wil horen omdat er zoveel ellende is in de wereld; ondanks God. Maar deze 80-jarige herinnert zich een tijd waarin wij veel warmer met elkaar omgingen dan in onze wereld vol haat en agressie. En van die warmere tijd was de godsdienst nou niet direct de aanjager. Laten wij het met z'n allen nóg eens proberen, ongeacht het achterliggende motief! Geef de voorzet en houd de moed er in!
 • Karin Schouten

  2 maanden geleden
  Mooi om te lezen, want dat betekent dat die christenen aanstekelijk christen zijn. Je vergelijking tussen religie en uitsluiting, onderdrukking en vermoorden gaat grotendeels scheef. Kijk naar de regering in de grootste landen ter wereld. Onderdrukking, moorden en oorlogen etc. zijn geworteld in de aard van de mensen. Extremisme, feminisme, klimaatactivisme etc vieren hoogtij in tijden van secularisatie. Mensen willen macht, geld en land bezitten ten koste van alles.
 • Pieter J. den Ouden

  2 maanden geleden
  Schuilt er een ruimere mate van feitelijk ook zo bedoerlde jaloezie in dit opinie stuk ? Jaloers op die 60.000 mensen in Biddinghuizen terwijl de 400m rondjes in de winter het moeten doen met een veel beperkter aantal, in oranje carnaval kleding gestoken bezoekers? Wat een cynisme en wat een totaal hier irrelevante en vooral te algemene opmerking over wereldwijde aan religie ( zeker in sommige gevallen te verwijten ) triestheden.