Columniste Renske Kruitbosch over Sinterklaas-cadeaus
Volledig scherm
PREMIUM
Columniste Renske Kruitbosch over Sinterklaas-cadeaus © Roos Klunder / ANP XTRA

Overdrijven we niet een tikkeltje op geschenkgebied?

columnStel nou dat ieder kind gewoon weer één keer schoentje mag zetten.

8 reacties

 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  De reclame beïnvloedt ook het Sinterklaasfeest. Alles moet groter en meer. Het was toch een kinderfeestje? Nu begint het op de idioterie van black friday te lijken.
 • Michel de Jong

  2 maanden geleden
  Bij ons gaat het niet om wat we kunnen geven maar om wat we willen geven: bij het schoen zetten (keer of 3-4) soms een kleinigheidje, maar meestal Sinterklaas-snoep. Daarnaast heus wel wat leuke kado's voor de kinderen, maar niet zo overdreven als uit de column blijkt. Nergens voor nodig wat ons betreft. Je legt de lat iedere keer hoger en voor je het weet zijn je kids niet meer tevreden te stellen. Bij Sinterklaas gaat het m.i. niet om het bedrag of omvang, maar vooral het plezier bij de kids.
 • wim koelewijn

  2 maanden geleden
  Verschil is er..en is er altijd geweest..ieder voor zich..de een kan of kan niet meerdere dingrn geven...de een krijg wekenlang iets in de schoen de ander niet...
 • JM SCHINKEL

  2 maanden geleden
  DecSint komt bij ons 1x per week . En brengt iets kleins om de herinnering warm te houden .Is aannemelijker te maken dan iedere dag . Want kleinen van tegenwoordig zijn veel slimmer dan wij vroeger . En op zijn verjaardag brengt hij iets meer. Dan is het ook nog leuk. En wie het geloof verliest , raakt bevriend met de kerstman .
 • Erwin en Diana Valk

  2 maanden geleden
  Helemaal mee eens, de beleving is het allerleukst. En elke dag een kadootje is van de zotte. Het is niet alleen het sinterklaasfeest wat zo uit de hand loopt in Nederland.Denk aan wat vooraf gaat aan een bruiloft en dan moet het officiële feest nog komen. Kleur voorschrift van kleding ivm foto's. Gevolg kleding in de kast die je nooit meer aanhebt. En natuurlijk een groots kado. Baby op komst? Immens grote babyshower, en voor elk kind nieuwe babykamer. Kweek van verwende verwaande burgers