Renske Kruitbosch.
Volledig scherm
PREMIUM
Renske Kruitbosch. © ANP

Slechts tien minuten per consult: artsen hebben toch context nodig?

columnStel nou dat uw eigen huisarts verdwijnt. 40 procent van de dokters denkt dat de vaste huisdokter zijn langste tijd heeft gehad.

7 reacties

 • Yvonne Veld

  1 maand geleden
  10 minuten is nog "veel". Mijn huisarts heeft spreekuur met 2 patiënten in 15 minuten.
 • M Van Deventer

  1 maand geleden
  Beste Eggerding, Ik realiseer me dat het probleem ingewikkelder is. (Waarom u het voorbeeld van de orthopeden noemt is mij niet duidelijk. Natuurlijk is geneeskunde heel breed en niet overal zijn tekorten) Echter als je als beroepsgroep 50 jaar volhoudt dat er geen stageplekken zijn zou ik bij mijzelf te rade gaan.
 • Trudie Kramer

  1 maand geleden
  Bij mijn huisartsenpraktijk kun je online een afspraak maken voor niet spoedeisende zaken. Hierbij kun je vooraf al een aantal zaken doorgeven aan de huisarts. Wellicht moeten daar al een aantal standaard vragen aan toegevoegd worden. Zo heeft de arts al beetje een beeld bij jouw bezoek en kan daar verder op acteren.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ M Van Deventer, het probleem is ingewikkelder. Er zijn in Nederland teveel orthopeden. Daarom vertrekken er veel naar het buitenland. Opleidingskosten 1 miljoen pp. Je kunt wel meer mensen willen opleiden maar als er vervolgens onvoldoende stage plekken zijn lost dat niets op.
 • M Van Deventer

  1 maand geleden
  Kan iemand mij uitleggen waarom we nog steeds een numerus fixus hebben bij o.a. geneeskunde? Ik snap het dat je de kwaliteit van de opleiding wilt waarborgen en niet altijd de schommelingen in de aanmeldingen per faculteit kunt volgen. Maar, we hebben deze numerus fixus daar steuctureel sinds 1975! Dat is bijna 50 jaar meer aanmeldingen dan we kunnen plaatsen. M.i. zou je daar in 50 jaar iets aan moeten kunnen doen? Zeker nu artsen ook parttime willen werken?