Columniste Renske Kruitbosch over de vrouwonvriendelijke opmerkingen van een Amsterdams studentencorps
Volledig scherm
PREMIUM
Columniste Renske Kruitbosch over de vrouwonvriendelijke opmerkingen van een Amsterdams studentencorps © ANP / Carlo ter Ellen

Sperma-emmer? Geef me een kots-emmer

COLUMNStel nou dat we de studentencorpsen zouden verbieden. Hoe ver moet dit zooitje omhooggevallen, verwend corpsgespuis gaan voordat iemand ingrijpt?

8 reacties

 • S.P Dings

  2 weken geleden
  Corpsballen gaan per definitie in een nabije toekomst topfuncties in onze maatschappij bezetten. Dus deze kwestie zal hoogstwaarschijnlijk onder het tapijt geschoven worden om een zachte dood te sterven. Zo werkt dat nou eenmaal in ons brave "polderlandje" van pappen en nathouden.
 • Bart Alpha

  3 weken geleden
  @Roffel "Dan is de voice nog netjes" Vindt u werkelijk dat het in de praktijk ongewenst seks hebben met een mens minder erg is dan het gebral van een paar corpsleden, die het niet in de praktijk hebben gebracht? Vind het gedrag absoluut niet wenselijk, maar het daadwerkelijk praktiseren van zulk gedrag vind ik toch erger.
 • Ed Groot

  3 weken geleden
  Deze randfiguren direct en permanent het studentencorps uitzetten.
 • J Visser

  3 weken geleden
  Als je weet dat deze cultuur voortgezet wordt in alle grote bedrijven begrijp je waarom de wereld naar de knoppen gaat. Dit zijn figuren die praten over duurzaamheid maar die alleen maar met geld en macht bezig zijn.
 • Arend van Faassen

  3 weken geleden
  Auke helemaal mee eens, maar soortgelijke teksten worden ook in discotheken gedraaid en staan op nr 1 in de hitlijsten. Beetje hypocriet om dan nasr 1 groepje te wijzen.