Renske Kruitbosch
Volledig scherm
PREMIUM
Renske Kruitbosch © ANP

Stookverbod? Reinier Paping moést in 1963 vlammen om te overleven

COLUMNStel nou dat we dat stookverbod serieus zouden nemen. Het RIVM riep afgelopen maandag op om geen hout te stoken in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland. Vooral voor Groningen vond ik het sneuïg. Gasverdamme!

7 reacties

 • Jan Kelder

  5 maanden geleden
  Beste heer Veerman, het gaat niet om het luchtje maar om de fijnstof die vrij komt met hout stook !!!! Het probleem van de meeste stokers is dat ze niet weten wat ze doen. Mijn oude buurman zat jaren in de houthandel (voor kachels dus) en die vertelde me: Hout moet nadat de boom gekapt is direct gekloofd worden en dan minimaal 3 jaar drogen, zo heb je de minste overlast. Het hout wat je tegenwoordig koopt was een week geleden nog een boom en gaat nu in de kachel !!! totaal fout dus !!!!
 • Paul vd Wert

  5 maanden geleden
  Gedram van een een paar mensen die daarvoor speciaal een Stichting hebben opgezet. Wel ongevraagd folders/posters door de bus duwen (hoe zit het daar met de Co2??) maar niet een fatsoenlijke discussie aangaan maar direct eisen dat er gestopt wordt met houtstook. De ene houtstook is de andere niet.
 • B. Veerman

  5 maanden geleden
  Mensen zijn tegenwoordig het onderscheid kwijt tussen iets ruilen en ergens last van hebben. De lucht is tegenwoordig zo bizar schoon in Nederland dat zelfs een onschuldig houtvuurtje voor die zeikerds al overlast is. Ga eens in de buurt van een veevoerfabriek wonen zou ik zeggen, dan heb je iedere dag fijne luchtjes en zou je smeken om houtvuur te ruiken.
 • HA Klomp

  5 maanden geleden
  Slimmeriken: de CO2 die de houtstook de lucht in gooit is afgevangen door diezelfde boom. Bomen worden hier Max 30 jaar, dus……..ff rekenen: hoe oud is de CO2 uit gas ook al weer?
 • Arend van Faassen

  5 maanden geleden
  Dom stukje. Tijden veranderen. Het stoken van hout is net zoiets als het niet vaccineren, ben benieuwd wat Renske schrijft als ze straks niet opgenomen kan worden in het ziekenhuis met bv COPD.