Renske over de nieuwe transgenderwet.
Volledig scherm
PREMIUM
Renske over de nieuwe transgenderwet. © De Stentor/ Pix4Profs / Jan Stads

Transgenderwet: iedereen is M. Mens

columnStel nou dat u nu zou mogen kiezen. Een V’tje of een M’etje in het paspoort. Zou u van gendergenootschap wisselen?

15 reacties

 • Hans van Dijk

  2 weken geleden
  Catharina de Zaayer, dit is pure nonsens.Niks DNA. En geslachtsverandering bestaat niet. Niet knoeien aan de schepping! Kijk tussen de benen van een baby, dan weet je wat het is. Punt! Geen discussie mogelijk
 • Catharina de Zaayer

  2 weken geleden
  Vind dat bij geboorte een dna test gedaan kan worden en dan is het duidelijk wat je bent , want soms zitten er idd foute uiterlijke kenmerken aan de baby en nu beslissen de ouders hoe of wat het word . Dna liegt niet en aan de hand daar van ben je man of vrouw . Onder ga je een geslachtsverandering maak niet uit je dna blijft gelijk . Dus is het dan gewoon je sexuele voorkeur . Jou probleem of geen probleem beter gezegd . Want boven dit alles ben je gewoon mens.
 • Jeroen Oosterlaar

  3 weken geleden
  Dat ben ik met je eens Hans, ik ben ook niet iemand die het zal stimuleren, lees jou met de mantel der empathie volharden in je illusie. Voor mij is dit fenomeen één van de velen uitingen van een gebrek aan identiteit van het individu. Dat is zorgelijk, maar te hard oordelen gaat in mijn optiek niet helpen. Overigens, geluk is een waardebepaling en is zonder ongeluk niet te definiëren. Geen positief zonder negatief, maar neutraal . Wat écht geluk is, is subjectief en individueel.
 • Hans van Dijk

  3 weken geleden
  Jeroen O, ook in de natuur zijn er man en vrouw. Een haan legt geen eieren, en een kip kan niet kraaien. Een stier geeft geen melk, en vul dit maar aan. Scheppingsorde heet dat Jeroen. En het heeft er alle schijn van.....is drijfzand. En ik verdiep me absoluut niet in dat gender gedoe. Ons land zet zich met dit gedoe, wereldwijd voor schut. En écht geluk zal je hier nooit vinden. Deze wereld gaat voorbij. En sneller dan je denkt.
 • Andre Eggerding

  3 weken geleden
  Zolang niets verplicht wordt opgelegd is het prima. Mijn paart vullen ze een ? in i.p.v. M of V.