Columniste Renske Kruitbosch vindt dat we te makkelijk denken over de vogelgriep.
Volledig scherm
PREMIUM
Columniste Renske Kruitbosch vindt dat we te makkelijk denken over de vogelgriep. © Carlo ter Ellen / Fotopersburo Bert Jansen

Vogelgriep is genormaliseerd, dat is erg

COLUMNStel nou dat er meer aandacht zou zijn voor vogelgriep. Toch een beetje de corona onder de Donald Ducks, niet waar?

4 reacties

 • evert koekkoek

  1 maand geleden
  Vogelgriep is genormaliseerd. Erg ja, vooral voor de bedrijven met vrije uitloop kippen met voldoende ruimte buiten. Nu zitten ze opeengepropt in veel te kleine ruimtes hun lot af te wachten.Waarom deze kippen niet buiten laten, daar hebben ze ruimte en is de kans op onderlinge besmetting toch minimaal zou je denken. Kijk hoe het coronavirus zich onder de mensen verspreid. Dat gebeurt ook in volle ruimtes met weinig bewegingsvrijheid. Kippen zijn soms net mensen, of andersom.
 • Gerard Wagenaar

  1 maand geleden
  Gemuteerde virus nu de zomer variant kat in bakkie voor dieren activisten
 • Roy Wesselink

  1 maand geleden
  De dieren kunnen vast ingeënt worden ipv preventieve ruiming, alleen voor consumptie zijn er dan strenge voorwaarden
 • Willem Heerema

  1 maand geleden
  Dat is inderdaad erg. En met de grote pluimveehouderijen met vele dieren opeengepakt is het effect bij een uitbrak of bij een "preventieve ruiming" enorm. De dieren zijn wederom de slachtoffers. Zijn er gene alternatieven, zodat we dierenlevens kunne sparen, of is dat slechts een eenvoudige economische afweging?