Waarom zou AH niet wat van zijn winst delen met andere ondernemers?, zo vraagt columnist Renske Kruitbosch zich af.
Volledig scherm
PREMIUM
Waarom zou AH niet wat van zijn winst delen met andere ondernemers?, zo vraagt columnist Renske Kruitbosch zich af. © Carlo ter Ellen / ANP

Waarom deelt Albert Heijn niet wat van zijn winst met ‘niet essentiële’ winkels?

COLUMNStel nou dat Ahold een deel van de gemaakte winst zou verdelen onder de getroffen ‘niet essentiële’ winkels of horeca? Paar dagen terug schreef ik al dat we moeten stoppen met winkels of activiteiten ‘essentieel’ te noemen. Wie bepaalt dat precies? Andere discussie. 

5 reacties

 • fons boeck

  5 maanden geleden
  De extra omzet is geen extra winst. Het eigen risico ziekengeld is meer dan de extra winst. Op jaarbasis praten we over gemiddeld 150K aan ziekengeld wat de verzekering niet dekt en de extra winst van de omzet dekt nog niet de helft.
 • Janssen

  5 maanden geleden
  Dat doen ze al. Ahold maakt extra winst en betaalt extra belasting. Winkels die dicht moeten moeten ontvangen juist belastinggeld.
 • K van Venen

  5 maanden geleden
  Deel jij je loon met de buurvrouw?
 • Stefan Ramon

  5 maanden geleden
  lastig hoor, de een zijn door is de ander zijn brood is nu van toepassing. bijna letterlijk. waarom zouden de winkels elkaar steunen? Zou het andersom ook zijn? We zouden sowieso wat anders kunnen doen: kopen bij de lokale winkels: groenteboer, poelier, slager, bakker. niet alles bij de grootgrutters kopen...
 • Geert Muileman

  5 maanden geleden
  Proost!