Carlo ter Ellen/ Phil Nijhuis
Volledig scherm
PREMIUM
© Carlo ter Ellen/ Phil Nijhuis

Wanneer heeft u voor het laatst de baas over een bedavontuurtje verteld?

COLUMNStel nou dat een dronken automobilist een ongeluk veroorzaakt. De aangereden fietser doet geen aangifte. Wie is er dan fout, de zuipende zoefsnor of de man op de tweewieler?

3 reacties

 • Jeroen Oosterlaar

  1 jaar geleden
  Zeggg Ton, we gaan het niet hebben over de verantwoordelijkheid van de fietser hé!? We weten allemaal dat het heel moeilijk is voor de fietser om aan de "bel" te trekken en dat die notie de fietser vrijwaart van iedere verantwoordelijkheid. Zelfs als de fietser zich opzettelijk heeft laten aanrijden en daar later spijt van kreeg... Pim, ja dat klinkt mooi en romantisch en heel sociaal. Echter lijdt (geen taalvout) dat in de praktijk tot een passieloos bestaan en een droge flamoes ;)
 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  Wat kan helpen is in een bepaalde situatie aan de dame vragen: of het okay is als ik... Daarmee geef je aan dat je oog hebt voor de ander, en niet alleen oog voor je eigen behoeftes.
 • Ton van Leeuwen

  1 jaar geleden
  Wel aardig gesteld, maar als de gevallen fietser niets meldt over de zuipende automobilist (en zich wellicht laat afkopen) weet niemand ergens van en zijn de fiets en de auto het slachtoffer.