Renske Kruitbos noemt Willem Engel een droeftoeter, die zijn naam geen eer aan doet. Foto: ANP
Volledig scherm
PREMIUM
Renske Kruitbos noemt Willem Engel een droeftoeter, die zijn naam geen eer aan doet. Foto: ANP © ANP

We hebben een nieuwe moraal nodig

COLUMNStel nou dat we weer het moraal hadden van een kind? Wat een stelletje klapharken kent onze samenleving. Nu heeft er van de week een dame voor een horecazaak zitten poepelepeeën. Schande spraken mensen er van. Niet van de jonkvrouw in kwestie, maar van de horecabaas die haar het toiletbezoek had geweigerd. Dat is toch te bezopen voor woorden?

6 reacties

 • len dapper

  6 dagen geleden
  het taalgebruik in deze colum heeft ook niet veel moraal,
 • J. Jansen

  6 dagen geleden
  @Roel Akkerman: wat mij betreft is uw reactie een reactie van iemand die zelf nog nooit bedreigd is. We hebben verkiezingen en hierbij kunt u aangeven welk politieke standpunt bij u past. En in de democratie waarin we leven regeert de meerderheid en niet de minderheid. Dat betekent eveneens dat deze minderheid zijn zin niet moet behalen dmv bedreigingen. En als u het zo goed weet: ga vooral de politiek in. Blijkbaar heeft u een glazen bol, dan heeft u mijn stem. Kijken of u zonder beloftes kunt
 • R Peters

  6 dagen geleden
  🙌🙌🙌🙌
 • Roel Akkerman

  6 dagen geleden
  Welke moraal? Die droeftoeters in Den Haag? Die zijn gewoon een showtje aan het opvoeren, oh oh wat worden ze bedreigt. Neem dan het verschil tussen 'naar eer en geweten' of 'je zin door drijven'. De politiek gaat niet zo netjes met z'n inwoners om. In Den Haag spiegelen ze telkens mooie beloftes voor, waar niets van terrecht komt. Na het zuur het zoet, je gaat er op vooruit/inflatie, wanneer vaccin dan terug naar normaal, pensioenen bevriezen, AOW niet koppelen aan minimumloon, Groningers enz.
 • Geert Muileman

  6 dagen geleden
  👍👍👍👍