Renske Kruitbosch.
Volledig scherm
PREMIUM
Renske Kruitbosch. © ANP/Persbureau Heitink

Welke prijs is de roker bereid te betalen?

COLUMNStel nou dat we morgen de prijs van chips vertienvoudigen. 15 piek voor een zak Croky. Flesje donkerroze supermarktrosé? 43 euro. Chocoladereepje wordt een euro of 30 en de suikerspekkies drie tientjes per zak. 80 euro per biefstuk. O, en frisdrank! Twee tientjes de liter.

6 reacties

 • J Zorg

  2 maanden geleden
  Rokers moeten lekker blijven roken. Waar ik meer moeite mee heb is de plek. Vaak pal naast je op het terras als je net een hapje eet. Bij de ingangen van alle bedrijven terreinen staan ze als een stel zombies bij de poort. Overal peuken op straat. Bij het ziekenhuis roken ze pal naast de ingang 🤦🏻‍♂️
 • Geertje Koenderink

  2 maanden geleden
  Vreselijk dat bemoeien met het roken,laat iedereen zelf weten wat hij doet
 • I Lange

  2 maanden geleden
  @ van Dijk, roken levert al decennia meer op voor de staatskas dan wat het de gezondheidszorg kost. Merk jij dat ook in je portemonnee? Wat betreft vervuiling zijn er meer zaken die niet vergaan, kortom zwakke argumenten gedaan uit een kokervisie. Zeg dan gewoon dat je een bloedhekel aan roken hebt.
 • Hans van Dijk

  2 maanden geleden
  Nee geachte heer A.Krol, roken kost de gezondheidszorg (lees ons) klauwen geld. Roken is onuitstaanbaar, voor de niet roker. Roken vervuild het straatbeeld, met al die peuken en filters op straat. Daarnaast zorgt roken voor menige brand in bos en natuur. Dus van mij mag het naar € 100,- per pakje. Met vriendelijke groet.....
 • A Krol

  2 maanden geleden
  Wie tref je hiermee? De minima. Op het binnenhof blijven ze wel hun sigaretje roken. Je kunt voor of tegen zijn. Maar dit lost niks op. Trouwens ik ben een niet roker maar gun arm en rijk hun sigaretje.