Renske Kruitbosch.
Volledig scherm
PREMIUM
Renske Kruitbosch. © Roos Klunder, NVWA

Wie bepaalt wat dierenmishandeling is?

columnStel nou dat u zou moeten bepalen wat dierenmishandeling is.

9 reacties

 • W Dijkstra

  1 maand geleden
  Vorige week publiceerde de sectorraad paard KNHS een petitie om bemoeizucht van ondeskundige "paardenfluisteraars" in de paardenhouderij een halt te kunnen toeroepen. Net als de column van mevrouw Kruitbosch is een omschrijving van een gefundeerde mening in dit kleine kadertje onmogelijk. Mijn allround paard wordt 23 van de 24 uur per dag gepamperd en moet 1 uurtje werken. Dat was bij mijn Opa wel anders.Tijdens eventing is hij zo enthousiast dat ik blij ben met een bit (rem) anders ongelukken.
 • Arend Van Faassen

  1 maand geleden
  Hendrik Willemsen dingen die het in uw ogen niet hoeven te zijn. Dat een vogeltje als 'prooidier' lekker zit te fluiten in zijn kooitje omdat volgens u de kat er niet bij kan, wil niet zeggen dat het niet liever lekker buiten aan het fladderen zou zijn.
 • Hendrik Willemsen

  1 maand geleden
  @Ricky Arkema. Ja precies, waarom begin je dan over dingen die dat niet hoeven te zijn?
 • Ricky Arkema

  1 maand geleden
  @Hr. Willemsen, het artikel gaat over dierenMIShandeling.
 • Hendrik Willemsen

  1 maand geleden
  @Ricky Arkema. Je schiet helemaal door.....ik ken genoeg honden die het geweldig vinden om naast hun baasje die aan het fietsen is, mee te rennen. Ook zijn er genoeg prooidieren, die het fijn vinden om wel een soort van opgesloten te zitten, omdat ze dan rustiger zijn i.p.v. steeds alert moeten zijn voor een roofdier. Je moet naar het dier kijken en niet je eigen idee projecteren op een dier, zoals jij doet. Volgens jouw redenering is er dan toch ook plantenmishandeling?