Columniste Renske Kruitbosch over de regenboogkleuren
Volledig scherm
PREMIUM
Columniste Renske Kruitbosch over de regenboogkleuren © ANP / Carlo ter Ellen

Wie tegen de regenboogkleuren is, is tegen de liefde

columnStel nou dat uw kerk in regenboogkleuren zou worden verlicht. Een lieflijk lichtpunt of een ordinaire disco?

3 reacties

 • R Barlaeus

  2 maanden geleden
  Het probleem met de regenboogvlag is wel dat verschillende mensen er een verschillende betekenis aan verbinden. Er is geen eenduidige betekenis gedefinieerd. Ook zijn er inmiddels verschillende ontwerpen van de regenboogvlag waarbij de ontwerper verschillende aspecten heeft toegevoegd. Bij discussies zoals in dit forum blijkt ook weer iedereen een min of meer eigen betekenis aan deze vlag toe te kennen. Dat maakt het niet gemakkelijker en krijg je ruzies zonder reden.
 • Katerina Banjo

  2 maanden geleden
  Volgens mij is liefde accepteren dat we ergens anders over denken, niet aan alles mee hoeven te doen, verschil van mening mogen hebben (ook op essentiele onderwerpen). Accepteren dat verschillen mogen schuren en dan ontdekken dat we nog steeds goed voor elkaar kunnen zijn.
 • ALEXOM Schotman

  2 maanden geleden
  "Iedereen te laten doen en laten wat hij wil" is de suggestie van Renske. Maar is dat niet de wereld waarin we verzeild geraakt zijn? Maar als iedereen gaat doen wat hij wil, of zeggen wat hij wil, of demonstreren zoals hij wil etc.etc hebben we dan nog wel een SAMENleving?