ANP / Carlo ter Ellen
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP / Carlo ter Ellen

Zwart, roetveeg... Wat maakt het uit?

columnStel nou dat discriminatie los stond van het idee de kleur te veranderen van Zwarte Piet. Zouden mensen er dan anders tegenaan kijken? Ik lees de krant. In Emmeloord is er gedoe. Er haken intochtpieten af. Reden: de organisatie wil overstappen van zwart naar roetveeg. ‘Voelen sommigen zich niet prettig bij’, verklaart de Emmeloordse Sinterklaasclub. Waarom dan niet?

9 reacties

 • L.J.H. Jonkeren

  2 maanden geleden
  Het kinderfeest is al jaren verpest nu. Ik zeg nu schaf het gewoon af en laat ook het suikerfeest verbieden. Sinterklaas bestaat niet en laat dat weten. Niemand voelt nog een positief gevoel bij dit. Kadootjes kunnen ook met kerst. Ik ben er gewoon helemaal klaar mee. Jammer maar helaas. Dit is een voorbije tijd.
 • Martin F

  2 maanden geleden
  Toen Zwarte Piet nog gewoon zwarte Piet was, was Sinterklaas een leuk en gezellig feest, voor iedereen. Niemand uitgesloten. Iedereen mocht meedoen, kleur was geen enkele issue. Genieten van gezelligheid voor jong én oud. Nu Zwarte Piet alle kleuren van de regenboog moet zien en zwart van een drammende minuscule minderheid opeens niet meer mag, is het een jaarlijks terugkerend 'feest' van onderlinge haat en nijd, onbegrip en gezeik. Welk feest was dan beter..
 • Erik Biesemaat

  2 maanden geleden
  Andy van Werven, je schrijft Nederlands alsof je zelf uit Spanje komt.
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Vooral links zeveren over de kleur van Piet. Zoals het was, was prima !
 • Martin Bolhuis

  2 maanden geleden
  Waarom tradities vernietigen waar geen enkel kwaad achter zit. Sinterklaas en Zwarte Piet is zo'n traditie.