1. Op zoek naar Oranje in kroeg en volksbuurt: ‘Wij kijken gewoon samen in de tent’
  PREMIUM

  Op zoek naar Oranje in kroeg en volksbuurt: ‘Wij kijken gewoon samen in de tent’

  Op zoek naar oranje versierde straten in de regio, het valt niet mee. Terwijl Nederland maandag al aftrapt op het WK voetbal. Herfstbladeren en pompoenen hebben hun kleur mee, maar in voortuintjes maken feestelijk versierde sneeuwpoppen en kerstbomen vaker de dienst uit. Supporters en kroegeigenaren proberen wanhopig in de WK-stemming te komen. ,,Uiteindelijk gaan mensen heus wel kijken.’’
 2. Nieuwleusenaren Adrie en Jan balen van warmtepompen in hun straat: ‘Ik moet de tv harder zetten’
  PREMIUM
  MET VIDEO
  35

  Nieuwleuse­na­ren Adrie en Jan balen van warmtepom­pen in hun straat: ‘Ik moet de tv harder zetten’

  Klinkt daar een draaiende auto? Adrie Luik (59) en Jan Visscher (71) vinden het geluid van twee warmtepompen in hun straat in Nieuwleusen maar niks. De apparaten staan tegen de voorgevel dag en nacht aan. Ze houden hun hart vast als heel Nederland en dus ook de rest van de straat eraan moet geloven. ,,Straks hebben we allemaal zo’n herriemaker voor de deur.”
 1. Sinterklaas bezoekt Hardenberg tegen etenstijd: ‘Keer andere sfeer creëren’
  PREMIUM

  Sinter­klaas bezoekt Hardenberg tegen etenstijd: ‘Keer andere sfeer creëren’

  Sinterklaas zet zaterdag niet alleen voet aan wal in Hellevoetsluis voor de landelijke intocht, maar rijdt ook Hardenberg niet stilletjes voorbij. Dat doet hij echter pas tegen etenstijd. Omstreeks vijf uur meert de pakjesboot aan langs de Vecht, waarna de Sint met zijn pieten via de Voorstraat koers zet naar de Markt. Wie niet genoeg heeft aan een handje pepernoten kan eventuele honger stillen bij foodtrucks.