De Hengelsportvereniging Steenwijk ziet ook dat er steeds meer mensen gaan vissen in de regio, zo ook hier langs het kanaal Beukers-Steenwijk bij Giethoorn. Afbeelding ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
De Hengelsportvereniging Steenwijk ziet ook dat er steeds meer mensen gaan vissen in de regio, zo ook hier langs het kanaal Beukers-Steenwijk bij Giethoorn. Afbeelding ter illustratie. © Wilbert Bijzitter

Achtergelaten afval minpunt van drukte langs viswateren in Vechtdal

Mede vanwege het coronavirus gaan steeds meer mensen er met hun hengel op uit. Visverenigingen zien daardoor hun ledenbestand flink groeien. Toch is er ook een nadeel: de plekken langs het water worden lang niet altijd meer netjes achtergelaten.

Hengelsportvereniging De Voorn uit Nieuwleusen en omstreken heeft de leden via een bericht op Facebook dit weekend gewaarschuwd. Rond de vijvers van de Westerbouwlanden, eigen viswater van de vereniging, blijft de laatste tijd troep achter. Wie niet opruimt, loopt het risico dat de vispas(sen) voor onbepaalde tijd wordt ingenomen. ,,Maar dat is wel het laatste wat je wilt. Vissen is recreëren en dan moet je geen rotzooi achterlaten. Mensen moeten hun verstand gebruiken’’, zegt voorzitter Gerrit Lubbers van De Voorn. Bij vertrek de visplek opruimen, dus.

 1. Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt
  PREMIUM

  Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt

  Zeven insprekers hebben dinsdagavond bezwaar gemaakt tegen een veertien hectare groot zonnepark bij de Hoevenweg in Dalfsen. Bijna drie kwartier lang vertelden ze beurtelings aan de raadsleden wat hun ‘bedenkingen’ waren. Daarmee brachten ze de politiek ook aan het twijfelen. Alle fracties gaan eerst nog eens onderling bespreken of ze in de raadsvergadering van 15 juni wel akkoord kunnen gaan met een zogeheten 'verklaring van geen bedenkingen'.
 2. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
  PREMIUM

  Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

  Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.

Vechtdal