Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Afperser van Dalfsenaar ‘bang om te praten’ uit vrees voor motorbende

Een inwoner van Dalfsen is mogelijk ten prooi gevallen aan afpersing door zijn ex-zwager. Onder de dreiging dat er anders leden van een motorclub op hem af zouden komen betaalde hij over een periode van bijna twee jaar zo rond de 40.000 euro.

Dat is althans de stellige overtuiging van de officier van justitie, die een jaar gevangenisstraf eiste tegen de 39-jarige Patrick V. uit Arnhem. Hoewel die op een vorige zitting had toegezegd voor de rechtbank een verklaring te zullen afleggen, hield hij vandaag in Zwolle de kaken vooral op elkaar, ‘omdat er pers in de zaal zit’. Hij is bang voor represailles van leden van een motorbende die achter de afpersing zouden zitten. V. stelt slechts als ‘bemiddelaar’ te hebben opgetreden.

  1. Dalfsen gaat niet mee in straatnaamverandering Oudleusen (en een eerbetoon aan overleden Wim van Lenthe)
    PREMIUM

    Dalfsen gaat niet mee in straatnaam­ver­an­de­ring Oudleusen (en een eerbetoon aan overleden Wim van Lenthe)

    Een naamsverandering, van Holleweg naar Zandsteeg. Het had een mooi postuum eerbetoon moeten zijn aan schrijver, kunstschilder en verslaggever Wim van Lenthe, die onlangs op 75-jarige leeftijd in ‘zijn’ Oudleusen overleed en vurig voor deze verandering pleitte. De gemeente Dalfsen steekt een stokje voor de wijziging, omdat precedentwerking op de loer zou liggen. ,,Potverdulleme.”

Vechtdal