Volledig scherm
PREMIUM
amateurvoetbal voetbal stockadr © Thinkstock

Aftrap Dalfsen ingewikkeld door 'SJO' voor de clubnaam

Als vanmorgen om kwart voor negen het fluitsignaal klinkt op sportpark Gerner, vormt dat de start van het allereerste seizoen van FC Dalfsen.  Zo heet de gezamenlijke jeugdafdeling van ASC’62 en SV Dalfsen. Enige smetje is de toevoeging SJO aan de clubnaam.

Maar liefst 530 jongens en meisjes in 44 teams staan te popelen om af te trappen in hun gloednieuwe groen-zwarte tenues. ,,Dalfsen heeft een enorme jeugdvoetbalafdeling gekregen, die in omvang is te vergelijken met clubs als HHC en Berkum”, zegt bestuurslid Wim Hulleman. Alleen moet nu SJO toegevoegd worden aan de clubnaam, dat staat voor Samenwerking Jeugd Opleiding. ,,Helaas moet deze lettercombinatie voor de naam van de vereniging gebruikt worden van de KNVB”, schreef Hulleman al in zijn column op de website van FC Dalfsen.

 1. Recreatievaart wacht met smart op Vechtvlinder-sluizen
  PREMIUM

  Recreatie­vaart wacht met smart op Vechtvlin­der-slui­zen

  Op de donderdag voor Pasen start traditiegetrouw de recreatievaart op de Overijsselse Vecht. Het hart van menig watersportliefhebber klopt deze jaargang extra snel omdat de hele rivier binnenkort eindelijk bevaarbaar is, vanaf de Duitse grens bij De Haandrik tot aan de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Dat is te danken aan de sluizen die zijn aangelegd naast de stuwen bij Diffelen en Junne. Er is echter één probleem: die nieuwe sluizen gaan pas op 1 juni open omdat de innovatieve zelfbedieningssystemen de komende weken eerst nog getest moeten worden.
 2. Ab Goutbeek (82) uit Dalfsen krijgt zeldzame Zilveren Anjer: ‘ik wil anderen verwondering laten voelen’
  PREMIUM
  video

  Ab Goutbeek (82) uit Dalfsen krijgt zeldzame Zilveren Anjer: ‘ik wil anderen verwonde­ring laten voelen’

  Ab Goutbeek (82) is al Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, maar krijgt binnenkort ook een zeldzame Zilveren Anjer. De bescheiden Dalfsenaar is er door overrompeld, maar waardeert de nieuwe erkenning. En blijft zich als amateurhistoricus verbazen over de natuur, cultuur en archeologie. ,,Die verwondering wil ik ook anderen laten zien en voelen. Want we lopen zoveel zomaar voorbij.”

Vechtdal