Volledig scherm
PREMIUM
amateurvoetbal voetbal stockadr © Thinkstock

Aftrap Dalfsen ingewikkeld door 'SJO' voor de clubnaam

Als vanmorgen om kwart voor negen het fluitsignaal klinkt op sportpark Gerner, vormt dat de start van het allereerste seizoen van FC Dalfsen.  Zo heet de gezamenlijke jeugdafdeling van ASC’62 en SV Dalfsen. Enige smetje is de toevoeging SJO aan de clubnaam.

Maar liefst 530 jongens en meisjes in 44 teams staan te popelen om af te trappen in hun gloednieuwe groen-zwarte tenues. ,,Dalfsen heeft een enorme jeugdvoetbalafdeling gekregen, die in omvang is te vergelijken met clubs als HHC en Berkum”, zegt bestuurslid Wim Hulleman. Alleen moet nu SJO toegevoegd worden aan de clubnaam, dat staat voor Samenwerking Jeugd Opleiding. ,,Helaas moet deze lettercombinatie voor de naam van de vereniging gebruikt worden van de KNVB”, schreef Hulleman al in zijn column op de website van FC Dalfsen.

  1. BAM Nieuwleusen mobiliseert mtb’ers voor Make-A-Wish-tocht rond Ommen

    BAM Nieuwleu­sen mobili­seert mtb’ers voor Ma­ke-A-Wish-tocht rond Ommen

    Wensen van ernstig zieke kinderen vervullen. Dat is het streven van de stichting Make-A-Wish, het goede doel waar het team van BAM Infra Telecom in Nieuwleusen zich enthousiast op heeft gestort. Bijna alle 45 medewerkers van deze vestiging, van waaruit glasvezel is aangelegd in de wijde regio, dragen hun steentje bij aan de organisatie van de allereerste ‘BAM Telecom for Make-A-Wish-mountainbiketocht’. Het parcours van maximaal 36 kilometer in de omgeving van Ommen en Lemele omvat op zaterdag 2 februari grotendeels bestaande mtb-routes.

Vechtdal