De JOP in Lemelerveld zou aan deze kant van het Kroonplein komen, bij de opgelichte gele bestrating. Omwonenden zagen dat echter niet zitten, waarna wethouder Jan Uitslag nu een nieuwe plek op het plein wil zoeken.
Volledig scherm
PREMIUM
De JOP in Lemelerveld zou aan deze kant van het Kroonplein komen, bij de opgelichte gele bestrating. Omwonenden zagen dat echter niet zitten, waarna wethouder Jan Uitslag nu een nieuwe plek op het plein wil zoeken. © Wilbert Bijzitter

Alternatief voor JOP op Kroonplein Lemelerveld: het Kroonplein

De gemeente Dalfsen komt opnieuw met een alternatieve locatie voor een Jeugd Ontmoetingsplek (JOP) in Lemelerveld. Waar het eerst het Kroonplein in gedachten had gaat het na tal van bezwaren nu voor: het Kroonplein...

Al lange tijd wordt geprobeerd een plek te vinden voor een JOP in Lemelerveld. Nadat een aantal jaren terug een locatie nabij sportpark Heidepark werd bedacht, ketste die optie na felle protesten van sportverenigingen en omwonenden in eerste instantie af. Bij een soort variantenonderzoek naar verschillende plekken - Kroonplein, hoek Hoenderweg/Vilstersedijk en toch ook het sportpark - kwam het Heidepark echter opnieuw als beste bus.

  1. Dalfsen schiet woningbouwplan Nieuwleusen af, tot afgrijzen van architect
    PREMIUM

    Dalfsen schiet woningbouw­plan Nieuwleu­sen af, tot afgrijzen van architect

    Wel of geen nieuwe huizen aan de Burgemeester Backxlaan in Nieuwleusen? Arnoud Olie hoopt als algemeen directeur van B+O Architecten spoedig met wethouder André Schuurman om tafel te zitten, nu de gemeente Dalfsen een woningbouwplan heeft afgeschoten. De open ruimte tussen de begraafplaats en de verbindingsweg tussen zuid en noord is de gemeente landschappelijk te waardevol, waardoor het geen medewerking wil verlenen. ,,Drogredenen.”

Vechtdal