Volledig scherm
Dalfsen handhaaft het voorkeursrecht op percelen rondom de woonboerderij van Jan Lindeboom aan de Vossersteeg in Ankum. Aan de overkant van de weg staat zijn loonbedrijf. © Foto Freddy Schinkel

Ankummer loonwerker Lindeboom baalt van Dalfser plannen

Jan Lindeboom, eigenaar van het gelijknamige loonbedrijf aan de overkant van de Vossersteeg, baalt van het besluit van de gemeente Dalfsen om het voorkeursrecht te handhaven op de percelen rondom zijn woonboerderij in de buurtschap Ankum.

,,Dit is het mooiste plekje van Dalfsen, ik woon buitenaf maar kan tegelijk ook mijn bedrijf voor agrarisch loonwerk in de gaten houden.’’

Lindeboom woont sinds drie jaar op dit volgens hem ‘daalders plekkie’, dat hij aankocht zonder dat hij wist dat hier mogelijk woningbouw zou komen.

Bezwaar

Op 26 november moet de gemeenteraad nog een besluit nemen over het voorkeursrecht op deze grond. Als dat collegevoorstel wordt aangenomen wil hij stappen ondernemen en bezwaar aantekenen.

 1. Recreatievaart wacht met smart op Vechtvlinder-sluizen
  PREMIUM

  Recreatie­vaart wacht met smart op Vechtvlin­der-slui­zen

  Op de donderdag voor Pasen start traditiegetrouw de recreatievaart op de Overijsselse Vecht. Het hart van menig watersportliefhebber klopt deze jaargang extra snel omdat de hele rivier binnenkort eindelijk bevaarbaar is, vanaf de Duitse grens bij De Haandrik tot aan de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Dat is te danken aan de sluizen die zijn aangelegd naast de stuwen bij Diffelen en Junne. Er is echter één probleem: die nieuwe sluizen gaan pas op 1 juni open omdat de innovatieve zelfbedieningssystemen de komende weken eerst nog getest moeten worden.
 2. Ab Goutbeek (82) uit Dalfsen krijgt zeldzame Zilveren Anjer: ‘ik wil anderen verwondering laten voelen’
  PREMIUM
  video

  Ab Goutbeek (82) uit Dalfsen krijgt zeldzame Zilveren Anjer: ‘ik wil anderen verwonde­ring laten voelen’

  Ab Goutbeek (82) is al Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, maar krijgt binnenkort ook een zeldzame Zilveren Anjer. De bescheiden Dalfsenaar is er door overrompeld, maar waardeert de nieuwe erkenning. En blijft zich als amateurhistoricus verbazen over de natuur, cultuur en archeologie. ,,Die verwondering wil ik ook anderen laten zien en voelen. Want we lopen zoveel zomaar voorbij.”

Vechtdal