Volledig scherm
© DG

Asbestvondst centrum Lemelerveld

LEMELERVELD - Onprettige ontdekking voor de gemeente Dalfsen tijdens werkzaamheden in het centrum van Lemelerveld. Tijdens graafwerkzaamheden aan de Brugstraat is een loze asbestcementleiding ontdekt, een vondst die ervoor zorgt dat allerlei protocollen in werking zijn gezet.

Alhoewel de firma Hunneman milieuadvies uit Raalte de verontreiniging heeft onderzocht en een plan van aanpak bij de gemeente heeft ingediend, is de volle omvang van het probleem nog niet duidelijk. Zo is het onbekend of het een oude waterleiding- of gasleiding betreft, dit wordt nog uitgezocht om de kosten van de sanering mogelijk te verhalen.

Op de locatie aan de Brugstraat is aannemingscombinatie Van Lenthe & Pekkeriet uit Dalfsen bezig om een hemelwaterriool aan te leggen. Dezelfde firma is momenteel druk doende om de kademuren in het centrum opnieuw op te metselen.

De locatie aan de Brustraat waar gesaneerd moet worden is inmiddels met bouwhekken afgezet. Maandag begint de daadwerkelijke asbestsanering. Dit gebeurt conform het plan van aanpak met alle daarbij behorende eisen en gediplomeerde mensen. De firma Hunneman houdt dagelijks toezicht om een en ander conform de regels te laten verlopen.

De oude asbestcementleiding is op enkele plaatsen beschadigd en vochtig. Volgens Hunneman is er geen gevaar voor fijnstof of vrijkomende asbestvezels. De sanering zal vermoedelijk een week in beslag nemen. Van Lenthe & Pekkeriet hoopt alle werkzaamheden nog dit jaar af te ronden, tenzij er nog meer onaangename verrassingen worden ontdekt.

Vechtdal