Volledig scherm
Leerlingen van basisschool De Polhaar uit Dalfsen in actie bij het NKGeobattle afgelopen zaterdag in Hengelo. © Snijdersfotografen

Basisschool De Polhaar Dalfsen tweede bij NK Geobattle in Hengelo

UpdateKatholieke basisschool De Polhaar uit Dalfsen is zaterdag tweede geworden bij het tweede NK Geobattle. De wedstrijd waar het allemaal draait om de beste kennis van landen, gebruik van de atlas en kaartvaardigheden, werd gehouden in het Twickelcollege in Hengelo

De wedstrijd bestond uit vijf korte battles van twaalf minuten. Naast battles waarin de kennis van landen, gebruik van de atlas en kaartvaardigheden werden getest, was er ook een waterschapsbattle. Daarbij moesten de leerlingen met behulp van een virtual reality-bril waterproblemen achterhalen en oplossen. 

De vijfde ‘discoverybattle’ was een escape room-achtige wedstrijd waarbij ieder goed antwoord een slot van een koffer deed open gaan. 

Ontwerpen

Terwijl de helft van de deelnemers de battles aan het spelen was, waren de anderen bezig met de ontwerpwedstrijd. De teams van de basisscholen kregen de opdracht een vakantiepark ontwerpen. De leerlingen kregen een lege plattegrond en mochten daarop met creatieve materialen een één of tweedimensionaal ontwerp maken.

Het St. Willibrordus uit Esch (Noord-Brabant) had net iets meer kennis van aardrijkskunde, dan het team van De Polhaar uit Dalfsen. Dat team bestond uit Sara Jansen, Luitzen van Leussen, Roan van der Vegt en Charlotte Frets. Basisschool De Elzenhof uit Hardenberg behaalde de vijfde plaats. Aan het kampioenschap aardrijkskunde deden teams uit het hele land mee. 

  1. Recreatievaart wacht met smart op Vechtvlinder-sluizen
    PREMIUM

    Recreatie­vaart wacht met smart op Vechtvlin­der-slui­zen

    Op de donderdag voor Pasen start traditiegetrouw de recreatievaart op de Overijsselse Vecht. Het hart van menig watersportliefhebber klopt deze jaargang extra snel omdat de hele rivier binnenkort eindelijk bevaarbaar is, vanaf de Duitse grens bij De Haandrik tot aan de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Dat is te danken aan de sluizen die zijn aangelegd naast de stuwen bij Diffelen en Junne. Er is echter één probleem: die nieuwe sluizen gaan pas op 1 juni open omdat de innovatieve zelfbedieningssystemen de komende weken eerst nog getest moeten worden.

Vechtdal