Leerlingen van basisschool De Polhaar uit Dalfsen in actie bij het NKGeobattle afgelopen zaterdag in Hengelo.
Volledig scherm
Leerlingen van basisschool De Polhaar uit Dalfsen in actie bij het NKGeobattle afgelopen zaterdag in Hengelo. © Snijdersfotografen

Basisschool De Polhaar Dalfsen tweede bij NK Geobattle in Hengelo

UpdateKatholieke basisschool De Polhaar uit Dalfsen is zaterdag tweede geworden bij het tweede NK Geobattle. De wedstrijd waar het allemaal draait om de beste kennis van landen, gebruik van de atlas en kaartvaardigheden, werd gehouden in het Twickelcollege in Hengelo

De wedstrijd bestond uit vijf korte battles van twaalf minuten. Naast battles waarin de kennis van landen, gebruik van de atlas en kaartvaardigheden werden getest, was er ook een waterschapsbattle. Daarbij moesten de leerlingen met behulp van een virtual reality-bril waterproblemen achterhalen en oplossen. 

De vijfde ‘discoverybattle’ was een escape room-achtige wedstrijd waarbij ieder goed antwoord een slot van een koffer deed open gaan. 

Ontwerpen

Terwijl de helft van de deelnemers de battles aan het spelen was, waren de anderen bezig met de ontwerpwedstrijd. De teams van de basisscholen kregen de opdracht een vakantiepark ontwerpen. De leerlingen kregen een lege plattegrond en mochten daarop met creatieve materialen een één of tweedimensionaal ontwerp maken.

Het St. Willibrordus uit Esch (Noord-Brabant) had net iets meer kennis van aardrijkskunde, dan het team van De Polhaar uit Dalfsen. Dat team bestond uit Sara Jansen, Luitzen van Leussen, Roan van der Vegt en Charlotte Frets. Basisschool De Elzenhof uit Hardenberg behaalde de vijfde plaats. Aan het kampioenschap aardrijkskunde deden teams uit het hele land mee. 

 1. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
  PREMIUM

  Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

  Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.
 2. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
  PREMIUM

  Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

  Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal