Volledig scherm
Leerlingen van basisschool De Polhaar uit Dalfsen in actie bij het NKGeobattle afgelopen zaterdag in Hengelo. © Snijdersfotografen

Basisschool De Polhaar Dalfsen tweede bij NK Geobattle in Hengelo

UpdateKatholieke basisschool De Polhaar uit Dalfsen is zaterdag tweede geworden bij het tweede NK Geobattle. De wedstrijd waar het allemaal draait om de beste kennis van landen, gebruik van de atlas en kaartvaardigheden, werd gehouden in het Twickelcollege in Hengelo

De wedstrijd bestond uit vijf korte battles van twaalf minuten. Naast battles waarin de kennis van landen, gebruik van de atlas en kaartvaardigheden werden getest, was er ook een waterschapsbattle. Daarbij moesten de leerlingen met behulp van een virtual reality-bril waterproblemen achterhalen en oplossen. 

De vijfde ‘discoverybattle’ was een escape room-achtige wedstrijd waarbij ieder goed antwoord een slot van een koffer deed open gaan. 

Ontwerpen

Terwijl de helft van de deelnemers de battles aan het spelen was, waren de anderen bezig met de ontwerpwedstrijd. De teams van de basisscholen kregen de opdracht een vakantiepark ontwerpen. De leerlingen kregen een lege plattegrond en mochten daarop met creatieve materialen een één of tweedimensionaal ontwerp maken.

Het St. Willibrordus uit Esch (Noord-Brabant) had net iets meer kennis van aardrijkskunde, dan het team van De Polhaar uit Dalfsen. Dat team bestond uit Sara Jansen, Luitzen van Leussen, Roan van der Vegt en Charlotte Frets. Basisschool De Elzenhof uit Hardenberg behaalde de vijfde plaats. Aan het kampioenschap aardrijkskunde deden teams uit het hele land mee. 

  1. Vreugdedansje in Dalfsen, nu hondenbelasting op de helling staat
    PREMIUM

    Vreugde­dans­je in Dalfsen, nu hondenbe­las­ting op de helling staat

    De politiek in Dalfsen denkt er nadrukkelijk over om te stoppen met hondenbelasting, nu de ene na de andere gemeente afstapt van de ‘blaftaks’. De ooit opgerichte Brave Baasjes Club is blij met een onderzoek naar de financiële consequenties die een dergelijke afschaffing heeft. De vrede tussen hondenbezitters en gemeente lijkt er bovendien mee getekend, nadat er jaren terug nog werd gesproken van ‘terreur'. ,,Ik ga direct de leden op de hoogte stellen.”

Vechtdal