Volledig scherm
Cameratoezicht op een industrieterrein in IJsselmuiden. © Freddy Schinkel

Bedrijventerrein Dalfsen krijgt 24-uurs camerabeveiliging

Boeven en mensen met slechte bedoelingen worden vanaf het najaar 24 uur per dag in de gaten gehouden op het  bedrijventerrein in Dalfsen. Daarvoor heeft een meerderheid van de ondernemers gekozen.

Met de instelling van een zogeheten Bedrijveninvesteringszone is het mogelijk van alle pandeigenaren in het gebied een jaarlijkse bijdrage te heffen voor de kosten van 24-uurs camerabewaking. Het gaat om het terrein tussen de Rondweg, Welsummerweg en Kampmansweg. 

Monitoring

De installatie van het kabelnetwerk, de camera's, en de afschrijving en onderhoud van het systeem, kunnen hiervan worden betaald. ,,En ook de monitoring, die in Zwolle gebeurt door I-watch", vertelt Peter Swager, voorzitter van de Stichting Ondernemersfonds Dalfsen.

,,De criminaliteit in het oosten van het land stijgt, vandaar dat de ondernemers in Dalfsen ook graag meer veiligheidsmaatregelen wilden. De gemeente heeft geen middelen hiervoor, vandaar dat de ondernemers het zelf moeten doen. In Dalfsen zijn er ook nog wel eens criminelen die bedrijven duperen door inbraak of diefstal. Je bedrijf 24 uur per dag beveiligen is ontzettend kostbaar. Maar door het gezamenlijk te doen voor een heel gebied, is het betaalbaar."

Bekabeling

Swager vertelt dat de oorspronkelijk geraamde kosten voor de investering zelfs behoorlijk meevallen. ,,De bekabeling kon namelijk tegelijk met de aanleg van glasvezel meegenomen worden. Dat scheelt enorm in de kosten. Ook verwachten we dat de aanschaf van apparatuur goedkoper is dan het bedrag dat we in de begroting opgenomen hadden. En nu we van de gemeente alle gegevens hebben gekregen over het bedrijventerrein, blijkt dat er meer panden zijn, waardoor de kosten over meer eigenaren verdeeld kunnen worden." 

Het initiatief voor de beveiliging van het bedrijventerrein is genomen door de Industriële Club Dalfsen. 

  1. Overijssel ondersteunt evenementen, Living Village Festival Dalfsen opgelucht

    Overijssel onder­steunt evenemen­ten, Living Village Festival Dalfsen opgelucht

    De provincie Overijssel ondersteunt 21 kleinere sport- en cultuurevenementen met een subsidie van 10.000 euro. Onder meer Omloop IJsseldelta, de Sallandse Wandelvierdaagse, de Ster van Zwolle, de Nationale Sleepbootdagen 2020 en Kerst in Oud Kampen kunnen een bedrag tegemoet zien. The Living Village Festival in Dalfsen, dat door financiële malheur dreigde te verdwijnen, haalt opgelucht adem. ,,Dit kunnen we goed gebruiken.”
  2. Zo reageerden mensen op social media op de tweede aflevering van de Luizenmoeder met Juf Ank uit Dalfsen

    Zo reageerden mensen op social media op de tweede aflevering van de Luizenmoe­der met Juf Ank uit Dalfsen

    De start van het tweede seizoen van de razendpopulaire comedy De Luizenmoeder trok vorige week ruim 4 miljoen kijkers. Uiteindelijk kwam de teller met uitgesteld kijken uit op 5,1 miljoen kijkers. Vanavond was de tweede aflevering van het nieuwe seizoen. Hoe reageerde Nederland op de lotgevallen van Juf Ank (actrice en scenarioschrijfster Ilse Warringa uit Dalfsen) en de andere personages?

Vechtdal