Bewoners van appartementencomplexen aan het Grasklokje en Kievitsbloem in Dalfsen hebben dringend advies gekregen hun woning te verlaten nadat een te hoge concentratie formaldehyde-gas is aangetroffen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van appartementencomplexen aan het Grasklokje en Kievitsbloem in Dalfsen hebben dringend advies gekregen hun woning te verlaten nadat een te hoge concentratie formaldehyde-gas is aangetroffen. © Enzio Ardesch

Bewoners Dalfsen met spoed huis uit na veel te hoge concentraties gas; mogelijk als gevolg van isolatie

UpdateBewoners van zestien appartementen in Dalfsen hebben vrijdag het dringende advies gekregen van hun verhuurder en de GGD IJsselland hun woning te verlaten. Dat is gebeurd nadat de week ervoor opnieuw verhoogde concentraties van het gas formaldehyde in hun huizen is aangetroffen.

6 reacties

 • H v d M

  2 maanden geleden
  Altijd lastig om die pur ter plekke correct te mengen. Als mijn spouw na-geisoleerd wordt, gaan er korrels in. Die zijn van tevoren in een fabriek onder ideale omstandigheden geproduceerd.
 • Jan ter Wijlen

  2 maanden geleden
  Ik ben er altijd op tegen geweest om de bestaande spouwmuren vol te spuiten, het is over algemeen een ruimte van ca. 5 cm wat in mijn ogen geen toegevoegde waarde heeft en alleen maar ellende kan veroorzaken. Isolatie is lucht tot stilstand brengen is mij altijd geleerd. Zie nu ook weer dat het alleen maar ellende veroorzaakt.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Zelfs gezondheidsrisico’s worden niet geschuwd als het gaat om het milieu.
 • Rudy Sterken

  2 maanden geleden
  Levensgevaarlijk om er weer In terug te keren. Wij hebben het van nabij meegemaakt bij kennissen. De man is er door overleden en zelfs de meubels moesten verwijderd worden en het huis mocht niet weer bewoond worden. Verder werd men aan zijn lot overgelaten.
 • Wilbert van der Stouwe

  2 maanden geleden
  Snap niet dat dat spul voor isolatie dan nog gebruikt mag worden.....