Nico van der Vegt (r.) en actievoerders Gerwin Kijk in de Vegte en Hugo Haan manen met spandoek en gebaren bij een oversteek op de N377 in Nieuwleusen automobilisten zachter te rijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Nico van der Vegt (r.) en actievoerders Gerwin Kijk in de Vegte en Hugo Haan manen met spandoek en gebaren bij een oversteek op de N377 in Nieuwleusen automobilisten zachter te rijden. © Frank Uijlenbroek

Bewoners ‘te drukke’ N377 in Nieuwleusen: ‘We willen dat de Staten aan de noodrem trekt’

Bewoners van Den Hulst (Nieuwleusen) verenigd in actiegroep ‘N377 moet veilig’ roeren zich andermaal in de strijd voor een verkeersveiliger weg door hun dorp. De provincie kwam hen al tegemoet met tijdelijke maatregelen, maar dat is niet genoeg. ,,We hopen met ons eigen verkeersrapport Provinciale Staten ertoe te bewegen terug te komen op eerder genomen besluiten’’, zegt Nico van der Vegt van de actiegroep.

  1. Spandoekenactie zet strijd rond N377 bij Nieuwleusen op scherp: ‘Moet er eerst iemand dood?’
    PREMIUM

    Spandoeken­ac­tie zet strijd rond N377 bij Nieuwleu­sen op scherp: ‘Moet er eerst iemand dood?’

    ‘Moet er eerst iemand DOOD?’ hangt er, met de nadruk op de vier afsluitende hoofdletters die naar het hiernamaals verwijzen. Dat doek en nog eens in totaal twintig andere worden deze week langs de N377 bij Nieuwleusen gehangen. Om duidelijk te maken dat het de actievoerders menens is als ze het hebben over de (on)veiligheid van de provinciale weg. ,,Soms moet je het hard spelen.”

Vechtdal