Bewoners van Dalfser Westerhof in startblokken voor vergroening straat

De Westerhof in Dalfsen werd in het voorjaar uitgeroepen tot de Groenste Straat van Overijssel. 20.000 euro kregen de bewoners voor een duurzame, groene invulling van hun straat. Maar wie er nu kijkt, ziet alleen maar auto's staan en stenen die omhoog gedrukt worden door boomwortels. 

Wacht maar af, zeggen Erwin Goutbeek en Wim Valk zelfverzekerd. De hof zal eind volgend jaar niet meer terug te herkennen zijn. 

  1. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

    Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

    Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.
  2. Eerste Dalfser Ladiesrun vanaf Oude Station vooral 'voor de leuk’

    Eerste Dalfser Ladiesrun vanaf Oude Station vooral 'voor de leuk’

    Vanavond klokslag half acht lost burgemeester Erica van Lente het startschot voor de eerste Dalfser Ladiesrun. Het Oude Station waar de start- en finishlijn wordt getrokken kleurt voor deze primeur dan opvallend rose. ,,We hebben er zin in’’, zegt Annemarie Eilert enthousiast. Samen met haar broer Joost, uitbater van het grand-café in het uit 1903 daterende stationsgebouw, en de bekende Dalfser sportspeaker Henk Borgmeijer bedacht ze onder het genot van een kopje koffie aan de stamtafel dit sportieve evenement. De 33-jarige Dalfsense loopt zelf geen wedstrijden, maar vindt hardlopen wel leuk. Maar waarom nu toch een loop voor alleen vrouwen?

Vechtdal