Bij De Barones in Dalfsen haalt de burgemeester asperges via de drive-in

videoDit is de tijd dat het witte goud, asperges dus, in de restaurants op de borden zou moeten liggen. Maar die zijn gesloten, dus wat nu? Nou, een drive-in voor kant-en-klare aspergermaaltijden bijvoorbeeld, zoals restaurant-hotel De Barones in Dalfsen bedacht.

Even langs de drive: we kennen het van de fastfoodrestaurants. Maar ‘van loketje naar loketje’ is nu ook mogelijk op niveau. Sinds gisteren kunnen aspergeliefhebbers bij restaurant De Barones in Dalfsen een kant-en-klare maaltijd afhalen met de auto, waarvoor met linten een route is uitgezet en op de grond parkeervakken zijn gemarkeerd. Afrekenen bij de openslaande ramen achter de bar, waarna de vooraf opgegeven bestelling op de tafel een paar meter verderop klaar staat.

 1. Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt
  PREMIUM

  Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt

  Zeven insprekers hebben dinsdagavond bezwaar gemaakt tegen een veertien hectare groot zonnepark bij de Hoevenweg in Dalfsen. Bijna drie kwartier lang vertelden ze beurtelings aan de raadsleden wat hun ‘bedenkingen’ waren. Daarmee brachten ze de politiek ook aan het twijfelen. Alle fracties gaan eerst nog eens onderling bespreken of ze in de raadsvergadering van 15 juni wel akkoord kunnen gaan met een zogeheten 'verklaring van geen bedenkingen'.
 2. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
  PREMIUM

  Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

  Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.

Vechtdal