Volledig scherm
Vorig jaar kwamen de oud-elftallen van SV Dalfsen en ASC'62 al in actie in een wedstrijd ter gelegenheid van de opening van de nieuwe gezamenlijke tribune. © Pedro Sluiter Foto

Bijzondere bekerderby in Dalfsen

Morgen wordt om 15.00 uur op sportcomplex Gerner de bekerderby tussen ASC'62 en SV Dalfsen gespeeld. Bovendien presenteren de twee clubs hun gezamenlijke jeugdopleiding. 

Van keiharde rivaliteit tussen de twee verenigingen is volgens ASC'62-voorzitter Bert Visscher geen sprake. ,,De tijd dat het haat en nijd was tussen de twee clubs is echt heel lang geleden. Dat we nu met de twee clubs gezamenlijk de jeugdafdeling FC Dalfsen hebben bewijst dat ook wel", legt hij uit. De concurrentie is er alleen op een leuke manier. ,,Natuurlijk hopen we dat we winnen, maar ik hoop ook dat we er een sportieve wedstrijd van maken. Dat het publiek mag winnen." Dirk Mosterman, voorzitter ad interim van SV Dalfsen, vindt dat ook. ,,Deze jongens drinken op vrijdagavond altijd een biertje met elkaar en zijn ook bevriend met elkaar. Van bloed aan de palen is dus ook totaal geen sprake."

Competitie

Omdat ASC '62 op zaterdag wedstrijden speelt en SV Dalfsen op zondag, treffen de tweedeklassers elkaar nooit in de competitie. ,,Ik kan me niet eens herinneren dat het eerder is gebeurd dat beide teams in een officiële wedstrijd tegen elkaar spelen", stelt Mosterman. ,,Meestal treffen we de in de beker clubs buiten onze buurt, maar nu hebben we een poule met Overwetering uit Olst, Heino en ASC'62 dus. Dat is extra leuk."

De wedstrijd valt samen met de presentatie van de gezamenlijke jeugdopleiding FC Dalfsen. ,,Dat is natuurlijk niet helemaal toevallig, maar wel een mooie gelegenheid om dit te combineren", legt Mosterman uit. ,,Het voordeel is dat jeugdspelers nu op hun eigen niveau kunnen spelen", vult Visscher aan. 

Favoriet

En wie gaat winnen? Mosterman vindt dat zijn club SV Dalfsen de favoriet is. ,,Jarenlang speelden wij natuurlijk lager dan ASC, maar wij zijn de afgelopen jaren gepromoveerd vanuit de vierde klasse. Wij hebben zes punten uit twee bekerduels, terwijl ASC'62 er drie heeft. Toch is het een derby en weet je nooit wat er gebeurt."

Vechtdal