Volledig scherm
PREMIUM
Vooral in de doelgebieden van het hoofdveld op sportpark Gerner zijn veel kale plekken te zien, waar net ingezaaid gras opkomt. Dat is echter niet op tijd volgroeid om eind juni over een bespeelbare grasmat te kunnen beschikken. © Gerard Vrakking

Blunder bij onderhoud hoofdveld Dalfsen nekt thuisduel met PEC Zwolle

Een blunder. Die voetbalterm past wel bij het te vroeg uitgevoerde onderhoud van het hoofdveld op het Dalfser sportpark Gerner, waardoor het oefenduel tussen PEC Zwolle en een Dalfser selectie samengesteld uit spelers van ASC'62 en SV Dalfsen voor het tweede jaar op rij naar Wijthmen moet worden verplaatst. Het hoofdveld was vorig jaar onbespeelbaar als gevolg van de langdurige droogte. Dit voorjaar lag de Dalfser grasmat er als een groen biljartlaken bij, maar begon het groot onderhoud aan het hoofdveld een paar weken te vroeg. 

Met name in beide zestien-metergebieden oogt het veld nu meer als een lappendeken, met her en der kale plekken waar het onlangs ingezaaide gras met voorzichtige sprietjes ontkiemt. Als er genoeg regen valt duurt het herstel van sportvelden ongeveer anderhalf tot twee maanden. Zo beschrijft de buitendienst van de gemeente dat in de Kernpunten van 12 juni, waarin de inwoners van Dalfsen een kijkje achter de schermen krijgen van het jaarlijks onderhoud aan de natuurgrasvelden op de gemeentelijke sportparken tijdens de zomerstop. ,,Misschien was het u al opgevallen bij de Gerner...’’ Eerst worden de oefenvelden aangepakt. ,,Vervolgens wordt er na ongeveer een maand een begin gemaakt aan het onderhouden van de wedstrijdvelden.’’ Tijdens de herstelperiode mogen de grasvelden niet gebruikt worden, wel kan dan gebruik worden gemaakt van de kunstgrasvelden.

Vechtdal