Jan Poppe met zijn vrouw Ingrid op het perceel waar de zonnepanelen moeten komen. FFU PRESS AGENCY COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Poppe met zijn vrouw Ingrid op het perceel waar de zonnepanelen moeten komen. FFU PRESS AGENCY COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK © Frank Uijlenbroek

Boer Jan Poppe pareert kritiek op locatie en communicatie voor zijn zonnepark

Voor boer Jan Poppe uit Dalfsen zijn het spannende dagen. Stemt de gemeenteraad maandag in met zijn plan voor een 18 hectare groot zonnepark Marshoek aan de Hooiweg? De plek zo dicht aan de Vechtdijk stuit op kritiek. En de communicatie met de buurt die zeer verdeeld is over het plan, had veel beter gemoeten. Maar hoe dan?

Als zijn zonneplan niet door gaat, kan twee jaar voorwerk rechtstreeks de prullenbak in. Naast de investering van zeker 1,5 ton van ontwikkelaar TPSolar stak de boer zelf er heel veel tijd in. Met de provincie voerde hij tal van overleggen over inpassing van de 15 hectare aan zonnepanelen (ongeveer 50.000 panelen) en drie hectare aan groene omheining, struinpad en kikkerpoelen. Natuurorganisatie Das en Boom is ook akkoord met de tunnels voor het klein wild, de provincie heeft groen licht voor het plan gegeven en burgemeester en wethouders van Dalfsen vinden realisatie ook prima. 

  1. Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt
    PREMIUM

    Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt

    Zeven insprekers hebben dinsdagavond bezwaar gemaakt tegen een veertien hectare groot zonnepark bij de Hoevenweg in Dalfsen. Bijna drie kwartier lang vertelden ze beurtelings aan de raadsleden wat hun ‘bedenkingen’ waren. Daarmee brachten ze de politiek ook aan het twijfelen. Alle fracties gaan eerst nog eens onderling bespreken of ze in de raadsvergadering van 15 juni wel akkoord kunnen gaan met een zogeheten 'verklaring van geen bedenkingen'.

Vechtdal