Volledig scherm
Met man en macht wordt geprobeerd de zwaan te redden. © GinoPress

Brandweer redt zwaan met gebroken vleugel bij Dalfsen

Duikers van de brandweer hebben een zwaan met een gebroken vleugel zondagmiddag gered uit  het Overijsselsch Kanaal bij Dalfsen.

De melding van het gewonde dier bij de Kanaaldijk-Noord kwam van een wandelaar, waarop brandweer en dierenambulance Noord-Overijssel in actie kwamen. Het kostte enige moeite om het ernstig verzwakte dier te vangen.  Aanvankelijk zou een boot van de brandweer ingezet worden om het dier te pakken, maar dat was niet nodig. Met een duiker in het water en een vangploeg op de brug lukte het uiteindelijk wel.

De meldkamer van de Dierenambulance kon nog niet zeggen hoe het dier zijn verwondingen had opgelopen en waar hij naar toegebracht werd om op te knappen.

  1. Lemelervelder wordt clubheld SC Lemele dankzij Eagles

    Lemelervelder wordt clubheld SC Lemele dankzij Eagles

    Jan Vlietstra is door SC Lemele gehuldigd als 'Clubheld van de Amateursport' in de gemeente Ommen. Na de thuiswedstrijd tegen Avereest werd het clubicoon zaterdag getrakteerd op een oorkonde, een mooie bos bloemen en een daverend applaus. De 76-jarige Lemelervelder is al lid sinds de oprichting in 1965. Hij voetbalde lang in het eerste elftal waarmee hij in 1968 kampioen werd, en werd daarna ook een zeer gewaardeerde vrijwilliger. 

Vechtdal