Volledig scherm
Floris Meerveld haalt uit, van links naar rechts Hessel de Graaf, Christiaan Hartkamp, Lejo van Dommelen, Werner van Eerbeek en Teun van der Kamp kijken toe.

Bukkumtoernooi heeft met Dalvesen en Buut'n Bukkums nieuwe winnaars

DALFSEN - Onder prima weersomstandheden is op Oudejaarsdag de zevenendertigste editie van het Bukkumtoernooi afgewerkt. In de twee hallen van ontmoetingscentrum De Trefkoele bonden twintig teams de zaalvoetbalschoenen onder om de sportieve strijd met elkaar aan te gaan.

Het toernooi begon eigenlijk al een dag eerder, want toen trokken 74 Bukkumers er met de fiets op uit. Dit keer werd café Calluna, net over de gemeentegrens met Ommen, tijdens de traditionele tocht aangedaan. Maar de voetballende hoofdmoot ligt toch altijd op de laatste dag van het jaar en onder de bezielende leiding van de aanvoerders gingen de teams om klokslag tien uur op jacht naar de verschillende melkbussen. Ook wethouder Maurits von Martels was weer van de partij, hij speelde een toernooi met twee gezichten. In de poulefase haalde de bestuurder een aantal keer doeltreffend uit met links, in het vervolg miste Von Martels jammerlijkerwijs een strafschop. Die penalty's bleken uiteindelijk ook de scherprechter in de A-poule te zijn. De teams van Dalvesen en titelverdediger Achterhoek reikten tot de finale. Daarin eindigde de stand in 1-1, waarna doelman Bas Ganzeboer namens Dalvesen een pingel pakte en aanvoerder Danny Lohuis met de winnende strafschop zijn ploeg in veilige haven schoot. De B-poule was een prooi voor de Buut'n Bukkums, zij wisten het team van de Blauw Boog'n in de finale met 1-0 te verslaan.

Naast de verdeling van de voetbaltrofeeën ontving Erik Schiller de prijs voor 'slechtste speler', werd Henk Buitenhuis uitgeroepen tot Erebukkum en kreeg Thierry Hulzebos de twijfelachtige eer om zich winnaar te mogen noemen in het 'ik ben er wel, maar wat doe ik hier eigenlijk'-klassement.

Vechtdal